Island nærmer sig VM-playoff i gyserpulje

Gylfi Sigurdsson scorede to gange, da Island hentede en meget vigtig hjemmesejr over Ukraine.
Gylfi Sigurdsson blev igen dagens mand for Island, der besejrede Ukraine hjemme i Reykjavik.
Gylfi Sigurdsson blev igen dagens mand for Island, der besejrede Ukraine hjemme i Reykjavik. Foto: Haraldur Gudjonsson/arkiv/AFP

Islands fodboldeventyr fortsætter med en stærk 2-0-sejr over Ukraine, der sender de fremstormende nordboere helt med frem i kampen om billetterne til VM i Rusland.

Med sejren rejste islændingene sig omgående efter 0-1-nederlaget til Finland i lørdags, og triumfen over det solide ukrainske hold kan vise sig at få enorm betydning.

Nu har Island 16 point og har overtaget andenpladsen lige efter topholdet Kroatien, der efter et 0-1-nederlag i Tyrkiet kun er i front på en bedre målscore.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Evertons nyindkøb Gylfi Sigurdsson sørgede for islandsk fest ved at score de to mål, der begge faldt efter pausen.

Først sparkede han en løs bold i et tomt mål, efter at holdkammeraten Johann Gudmundsson havde jævnet den ukrainske målmand, Andriy Pyatov, med jorden i en hård kamp om bolden.

Midtvejs i anden halvleg viste Islands største fodboldnavn så igen sin målfarlighed. Jón Dadi Bödvarsson modtog et indlæg fra højre, lagde bolden til rette for Gylfi Sigurdsson, der sparkede den fladt i nettet.

Den scoring kom ukrainerne sig aldrig over, for selv om gæsterne havde bolden i hovedparten af tiden, kunne de ikke passere Randers-målmand Hannes Halldorsson mellem de islandske stænger.

Da Tyrkiet kort efter bragte sig foran 1-0 mod Kroatien i den samtidige kamp i Istanbul, rykkede holdene endnu tættere sammen i gruppe I.

Cenk Tosun udnyttede en returbold fra den kroatiske keeper, Danijel Subasic, som ikke så overbevisende ud i situationen.

Med hårdt slid forsvarede tyrkerne den spinkle føring kampen ud, og så kunne den 72-årige trænerveteran Mircea Lucescu juble over en vital sejr, der bringer hans mandskab tilbage i kampen om VM-billetterne.

Tyrkiet har ligesom Ukraine nu 14 point på tredje- og fjerdepladsen i den ultratætte topstrid.

Der er lagt op til et brag i næste runde, hvor Island skal til Istanbul, og det kommer formentlig også til at gå hedt for sig i sidste spillerunde, hvor Ukraine tager imod Kroatien.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.