Hver anden dansker trækker på skuldrene over Hareide
Den 62-årige Åge Hareide blev i midten af december præsenteret som Danmarks kommende landstræner i fodbold. Foto: PHILIP DAVALI/POLFOTO
30 procent af danskerne er positivt stemt over for Åge Hareide. Hele 51 procent ved ikke, hvad de skal mene.

Åge Hareide skal som kommende dansk landstræner forsøge at kvalificere det danske fodboldlandshold til VM i 2018 i Rusland.

Før den 62-årige nordmand har haft sin første arbejdsdag er danskerne i tvivl om, hvorvidt Dansk Boldspil-Union (DBU) har ramt plet med ansættelsen af den tidligere Brøndby- og Malmö FF-træner.

En meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau viser, at 30 procent synes, at ansættelsen af Hareide er "god" eller "meget god" for det danske landshold. Ti procent mener, at den er "dårlig" eller "meget dårlig".

Ni procent har ikke nogen holdning til, om Hareide-ansættelsen er "god eller dårlig", mens langt størstedelen af de mere end 1000 adspurgte danskere - 51 procent - har svaret "ved ikke".

DR-kommentator Jan Kalborg havde oprindeligt håbet på en anden afløser for Morten Olsen end den rutinerede nordmand, men han er også spændt på, hvad Åge Hareide kan få ud af det danske landshold.

- Jeg var meget skuffet over, at det ikke blev Michael Laudrup, og når man ikke kan få den man elsker, så må man nøjes.

- Valget af Hareide kan man godt forsvare, men det er ikke sådan, at man i første omgang jubler, siger Jan Kalborg.

- Hareide indfrir en del af DBU's krav omkring international erfaring, han kender dansk fodbold, han har en spillestil, der ligger lidt væk fra Olsen, men ikke er langt fra DBU's den røde tråd.

- Han har ry for at være meget jovial og dygtig til mandskabsbehandling. Måske kan han få en god stemning ind i truppen, og det er nok så vigtigt, når man er samlet i få dage med landsholdet, siger DR-kommentatoren.

Jan Kalborg regner med, at det danske landshold vil spille i andre formationer end 4-3-3, som var Morten Olsens foretrukne formation gennem 15 år.

- Jeg tror, at han vil sætte holdet op, så Danmark kommer til at spille en smule mere direkte, og det vil klæde landsholdet.

- Jeg har en fornemmelse af, at han ind imellem vil spille med to angribere, og det vil jeg hylde rigtig meget. Olsen kørte sit system i 15 år uden at lave meget om. Jeg tror, at Hareide vil handle fra kamp til kamp og indstille sig lidt mere på modstanderne.

- Om han så kan få Danmark med til VM, er et andet spørgsmål. Materialet skal også være der, siger Jan Kalborg.

Åge Hareide tiltræder 1. marts, og et halvt år senere tager landsholdet hul på kvalifikationen frem mod VM i Rusland i 2018. Danmark er i gruppe med Rumænien, Polen, Montenegro, Armenien og Kasakhstan.

Fakta om Voxmeter-undersøgelsen:

DBU har ansat nordmanden Åge Hareide som ny dansk landstræner i fodbold. Mener du, at det er godt eller dårligt for det danske landshold?

Meget dårligt: 2,3 procent

Dårligt: 7,7 procent

Hverken godt eller dårligt: 9,0 procent

Godt: 23,7 procent

Meget godt: 6,1 procent

Ved ikke: 51,3 procent

1065 personer har deltaget i meningsmålingen.

/ritzau/