Hvem begår terror i Danmark?
(Foto: Truslen mod europæiske lande kommer i stigende grad indefra. Her et billede fra bombeangrebet i Londong i 2005. Arkiv)
Det er typisk en ung, radikaliseret, muslimsk mand, der er parat til at begå terror i Danmark, siger PET. Radikaliserede etniske danskere hører også til gruppen.

Hvem er han – for det er en »han,« der er – sammen med andre, i en gruppe eller et netværk – er parat til at ofre sit eget liv og udføre et selvmordsangreb mod Danmark.

Ifølge politimester Jakob Scharf er der typisk tale om unge muslimske mænd – men der findes også etniske danskere – som er blevet radikaliserede. Det betyder, at de i stigende grad er parate til at bruge vold for at opnå et ideologisk mål.

»Det, vi kan se, er at unge er fanget mellem to kulturer. Deres forældres kultur og kulturen i det samfund, de vokser op i, for eksempel Danmark. Men de føler ikke, at de hører hjemme hverken det ene eller det andet sted, og derfor kan den militante islamisme og dens budskab let være tiltrækkende for rodløse unge. Enkle budskaber om sort og hvidt, om det gode og det onde, om undertrykkelse og oprør, kan let fænge.«

Scharf siger også, at de unge »sagtens« kan være »velintegrerede, have arbejde, kone og børn,« men alligevel føler sig »marginaliserede, fanget mellem kulturer, hvor det ikke er lykkedes os at inkludere dem og gøre dem til en del af det danske samfund.«

faktaboks
via Listen To News