Hug til politiet for at tale om fascister
Venstrefløjen langer ud efter politiets stempling af de autonome som fascister. Borgerlige anklager venstrefløjen for at bukke under for voldstrusler.

Af Laurits Nansen
lana@avisen.dk

Hul i hovedet. Rabiat . Helt i orden .

Flere partier på venstrefløjen på Københavns Rådhus finder det problematisk, at Københavns Politis informationschef Flemming Steen Munch kort før rydningen af Ungdomshuset sammenligner de unge autonome med fascister. Helt i orden, lyder det omvendt fra den borgerlige fløj, der anklager venstrefløjen for selvcensur.

»Det er nogle rabiate udtalelser, og det er fuldstændigt åndssvagt, at politiet kommer med den slags nu. Det kan kun være med til at hidse de unge endnu mere op,« siger SF s Frank Hedegaard.

»Flemming Steen Munch har fået en meget ringe historieundervisning. Fas­cismen er en bevægelse, der vil overtage samfundet og indføre diktatur ved at skræmme befolkningen med terror. Det har intet med Ungdomshusets kamp at gøre. Udtalelserne vil sende gemytterne i kog,« siger Per Bregengaard, gruppeformand for Enhedslisten.

Manu Sareen, gruppeformand for de radikale, finder udtalelserne »utrolig uheldige«, men opfatter dem som udtryk for en forståelig frustration fra politiets side.

Socialdemokraternes gruppeformand Jesper Christensen billiger heller ikke Flemming Steen Munchs udtalelser.

»Jeg opfatter det som en personlig mening, som jeg ikke selv deler. Men jeg kan godt forstå kritikken i den problematiske adfærd, som nogle af de unge i Ungdomshuset har,« siger Jesper Christensen.

Dansk Folkeparti finder det godt, at nogle tør markere sig mod »de antidemokratiske kræfter, som Ungdomshuset repræsenterer.« SF og Enhedslisten ligger derimod under for voldstrusler, når de ikke vil acceptere politiets kritik, mener gruppeformand Carl Christian Ebbesen (DF).

Den konservative Majbritt Mamsen bakker op om Flemming Steen Munch.

»Jeg kan under ingen omstændigheder acceptere, at politiet eller andre skal tie på grund af trusler om vold,« siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ungdomshuset.

via Listen To News