Hotelpriserne i Europa halter bagefter
Første gang i fem år stiger prisen på et hotelværelse i det meste af verden. Europa døjer stadig med eurokrise

Det er blevet dyrere at tjekke ind på et hotel. For første gang i fem år er hotellerne på vej ud af finanskrisen - og prisen på et værelse er i årets første seks måneder steget med fire procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Det er især på hoteller i Stillehavsområdet, Nordamerika og Caribien, at gæsterne nu må betale mere for at få en god nats søvn. For de europæiske hoteller døjer stadig med en mavepuster i forbindelse med euro-krisen.

Det viser hoteleksperten Hotels.com's seneste Hotel Price Index, der er baseret på mere end 140.000 hoteller verden over.

Og at prisen nu bliver højere viser, at der begynder at komme lidt gang i den globale økonomi, da efterspørgslen stiger, siger den globale direktør for Hotels.com, David Roche:

- De seneste fire år har hotelsektoren været offer for et utal af kriser og katastrofer på både økonomisk og naturligt plan som askeskyer, gældskriser og jordskælv. Og sådanne fænomener vil naturligvis aldrig stoppe, siger han og fortsætter:

- Men det ser ud til, at effekten af disse vil påvirke hotelpriserne mindre i 2012, end de har gjort de seneste år. Og mens en hotelprisstigning ikke lyder som godt nyt for forbrugerne, så er hotelpriserne stadig kun på niveau med 2005.

I Stillehavsområdet er hotelpriserne gennemsnitligt steget med seks procent, mens de i Nordamerika og Caribien er steget med fem procent.

I 2011 faldt hotelpriserne i Asien med to procent - men i første halvår af 2012 er priserne steget med fire procent. Det er mere rejselystne kinesere og det stigende antal lavprisflyselskaber, som gør Asien mere tilgængelig til en overkommelig pris.

Men i Europa og Mellemøsten ser udviklingen dog mindre lyserød ud. Her er det i de første seks måneder af i år blot blevet en procent dyrere at tage en overnatning.

/ritzau/