Hospitaler aflyste 68 operationer på grund af strejke
(Foto: Foto: Scanpix / arkiv)
Hospitalsdirektør i Region Hovedstaden, Per Christiansen, mener, at portørerne i Hovedstaden tager patienterne som gidsler, når de strejker. Region Hovedstaden har været nødt til at aflyse 68 planlagte operationer i strejkeperioden.

Det går ikke ubemærket hen, når man som portør vælger at strejke på hospitaler i region Hovedstaden og region Sjælland. 

Det har nemlig betydet, at flere operationer i dagene efter har måttet aflyses.  

I Region Hovedstaden har man aflyst 68 operationer i alt på de fire dage, som strejken har varet i regionen. Her har hovedstadens portører sympatistrejket med kollegerne i Region Sjælland. 

Hospitalsdirektør på Rigshospitalet, Per Christiansen, mener, at portørerne i Region Hovedstaden har holdt patienterne som gidsler. 

- Vi er uforstående overfor, at vores portører valgte at nedlægge arbejdet. Det er uacceptabelt, at de tager vores patienter som gidsler på den måde, siger han til Avisen.dk. 

De 68 aflyste operationer fordeler sig med 43 på Rigshospitalet, 16 aflyste på Herlev Hospital og Gentofte Hospital og 9 aflyste operationer på Amager Hospital og Hvidovre Hospital. På Frederiksberg og Bispebjerg har man ikke aflyst operationer.

Strejken blev iværksat, da 22 portører i Region Sjælland blev 'prikket' med varslingsbreve. Det vil sige, at de blev bedt om enten at tage en serviceassistentuddannelse eller betragte sig selv som fyret. Det skabte ramaskrig i portørbranchen, der samtidigt har ventet på en ny erhvervsuddannelse for portører, som endnu ikke er kommet.

Per Christiansen forstår ikke, hvorfor hovedstadens portører nedlægger arbejdet, når det ikke handler om dem. 

- Vi har ingen intentioner om at stille de samme krav til vores portører, så jeg forstår ikke, hvorfor de mener, det skal gå ud over vores patienter, siger hospitalsdirektøren. 

Onsdag, 7. juni, startede portører i region Sjælland med at strejke. Kollegerne i region Hovedstaden gik med i sympati mandagen efter.

Da arbejdsnedlæggelsen er ulovlig, er hovedstadens portører blevet idømt en bod i Arbejdsretten. Ligesom de er blevet trukket i deres løn i strejkeperioden. 

Avisen.dk arbejder på at få en kommentar fra hovedstadens portørgruppe. 

via Listen To News