100 ansatte har nedlagt arbejdet: Sure over advarsel
100 medarbejdere har nedlagt arbejdet på Smurfit Kappa i Kolding. Foto: Google Streetview/Screendump
To tillidsmænd har fået en skriftlig advarsel, og derfor er 100 medarbejdere gået hjem.

Omkring 100 medarbejdere har siden onsdag nedlagt arbejdet på Smurfit Kappa i Kolding. 

Det skriver JydskeVestkysten.

Årsagen er, at de to tillidsrepræsentanter på emballagevirksomheden under et møde om en lokal lønforhandling bad alle, der ikke var medlem af fagforeningen 3F, om at forlade lokalet. 

Det har de to tillidsrepræsentanter fået en skriftlig advarsel for. 

- Det her er grov mobning. Det er chikane, og det ligger langt fra den måde, som vi vil behandle hinanden i Smurfit Kappa. Det stemmer ikke overens med vores menneskesyn. Man kunne have sagt til folk, at 3F holder en lukket "fest". Som ikkemedlem er du ikke velkommen. Det vil jo være fair. Men her bliver folk jo udstillet. Det er meget ubehageligt, siger Ole Møller Hansen, der er direktør i Smurfit Kappa til JydskeVestkysten.

Det har de to tillidsrepræsentanter så fået en skriftlig advarsel for. 

Mæglingsmøde

På et møde mellem DI og 3F valgte virksomheden at opretholde de skriftlige advarsler.

3F protesterede i mod det, men lige lidt hjalp det. Derfor er de omkring 100 3F-medlemmer gået hjem for at vise deres sympati med tillidsrepræsentanterne, forklarer Jørn Thomsen, der er faglig sekretær i 3F Kolding til JydskeVestkysten.

De 100 medarbejdere er blevet pålagt en bod på 65 kroner i timen for den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, skriver avisen.

- Vi er ikke enige i, at tillidsmændene skal have en skriftlig advarsel. Derfor har vi gjort indsigelse. Det er ganske alvorligt med en skriftlig advarsel. Det kan vi ikke have hængende på tillidsmændene. Det er at skyde gråspurve med atommissiler. Man burde kunne snakke om de her ting. Det var jo ikke meningen, at nogen skulle krænkes. Det har ikke været hensigten. Og selvfølgelig skulle det ikke foregå på den her måde. Det tror jeg godt, vi kan sige, siger Jørn Thomsen til JydskeVestkysten.

Medarbejderne stemte nej til lønresultatet, skriver JydskeVestkysten.