Horsens' simple spillestil nager Helsingør-træner
Christian Lønstrup er ikke tilfreds med, hvad han ser fra sine Helsingør-spillere for tiden. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Helsingør-træner Christian Lønstrup ærgrer sig over manglende rutine til at lukke ned for Horsens' dødbolde.

Horsens vandt lørdag eftermiddag 2-0 i Alka Superligaen over oprykkeren FC Helsingør.

Hjemmesejren på Casa Arena i Horsens blev grundlagt af Horsens' simple spillestil med fokus på standardsituationer krydret med et par grove, personlige fejl fra Helsingør.

Efter kampen var Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, ærgerlig over den manglende parathed og rutine ved hjemmeholdets dødbolde.

- Vi mangler rutine på vores hold. Den eneste med rutine er "TK" (Christian Køhler, red.). Derudover mangler vi parathed på standardsituationerne, siger Christian Lønstrup.

Inden kampen havde oprykkeren haft meget fokus på netop Horsens' dødbolde, da østjyderne har gjort det til deres helt store force.

Horsens' seneste seks mål er scoret efter en dødbold. Derfor havde det naturligvis også været et centralt emne på Helsingørs taktikmøde, men cheftræneren manglede værktøjerne.

- Jeg kunne godt have stillet 11 mand i eget felt på deres dødbolde, men det havde vi ikke fået noget ud af, siger cheftræneren.

- Vi valgte at beholde tre mand fremme, så Mikkel Bruhn havde mere plads i feltet, men det lykkedes for dem alligevel, siger Christian Lønstrup.

Cheftræneren har som sit primære mål at uddanne kloge fodboldspillere, men det kæmper han virkelig med i øjeblikket.

- Det nager mig, at vi ikke er de klogeste i øjeblikket. Mit mål er at uddanne kloge fodboldspillere, og det nager mig virkelig, at det ikke lykkes. Det er jo graverende fejl, der bliver lavet for tiden, siger Christian Lønstrup.

Helsingør har mulighed for at rette op på den dårlige stime med tre nederlag i træk i Alka Superligaen, når AGF fredag aften gæster Helsingør Stadion.

/ritzau/