Der findes næsten ikke noget bedre end at grille om sommeren.
Dels er det hyggeligt, og dels smager det godt.
Men når du nu alligevel skal til at grille, kan du ligeså godt skæve til de sunde alternativer.
Find flere gode opskrifter på SlankeDoktor.dk
- Det er vigtigt, at du spiser flest grøntsager og som tilbehør lidt kartofler eller brød. Vil du have to slags kød, skal du spise mindre portioner – eksempelvis et halvt kyllingebryst og en lille fedtfattig pølse, siger Lisa Bolting, Chefdiætist, SlankeDoktor.dk.
Det er kun din fantasi der sætter grænser for, hvad du kan grille. Brug en af de mange magre grillsaucer eller marinader, du kan købe.
- Du skal dog være opmærksom på, at for at jeg kan anbefale dem, må de max indeholde fem gram fedt pr. 100 gram, siger Lisa Bolting fra SlankeDoktor.dk
Det sunde ’kød’ alternativ til grillen:
- Svinemørbrad med kalkunbacon omkring
- Kyllinge- og kalkunfileter i forskellige marinader
- Hakkebøf af magert kød
- Svinekotelet
- Spyd med fisk som tun, laks eller store rejer
Få en kostplan – udarbejdet af professionelle diætister. Læs mere på shop.dk
Du kan stort set grille alle grøntsager. De fleste grove grøntsager skal ikke have mere end 5-10 min., hvor de mindre grove, som svampe og squash, skal have 2-5 min.
Alle grøntsager kan med fordel pensles med lidt olie inden de kommes på grillen for, at undgå at de brænder fast.
Følgende af sæsonens grøntsager kan med fordel få en tur på den varme grill:
- Halve løg penslet med olie
- Hele store champignon
- Aubergine i to cm tykke skiver
- Små rå rødbeder – penslet med olie
- Halve peberfrugter
Af Redaktionen, SlankeDoktor.dk, Aller Media