Håndboldprofil før comeback: Svært at styre min krop
Line Jørgensen blev skadet, da Danmark mødte Rusland i Golden League i oktober sidste år. Onsdag aften kan hun gøre comeback, når Danmark møder Slovenien i EM-kvalifikationen. Foto: Claus Bech/Scanpix
Line Jørgensen kæmper med at omsætte sine tanker til de rigtige bevægelser efter ti måneders skadespause.

Håndboldstjernen Line Jørgensen kan i denne uge gøre comeback på det danske landshold efter et års fravær.

I oktober 2016 ødelagde højrebacken fra CSM Bucuresti to ledbånd omkring en håndrodsknogle, og under genoptræningen i den rumænske topklub rev hun en sene over i hånden.

Nu er Line Jørgensen tilbage på det danske landshold, der onsdag i Farum møder Slovenien i EM-kvalifikationen. På søndag gælder det Island på udebane.

- Jeg har det rigtig fint igen. Men jeg kan godt mærke, at jeg ikke har spillet håndbold i ti måneder.

- Det værste er, at jeg har mange idéer oppe i hovedet om, hvad jeg vil. Kroppen vil bare ikke det samme som mit hoved. Det tager bare noget tid, når man har været ude i så lang tid, siger Line Jørgensen.

- Jeg mangler noget timing, og jeg skal have nogle ting tilbage på rygraden i forhold til løbebaner og bevægelser, siger hun.

Den tidligere landsholdsanfører håber, at hun i løbet af efteråret kan nå sit topniveau og blive udtaget til VM i Tyskland i december.

Line Jørgensen må leve med, at hånden aldrig bliver helt så god som før. Det er dog ikke noget, der genererer hende inde på håndboldbanen.

- Den fulde bevægelighed får jeg aldrig igen.

- Men ellers fungerer den normalt. Der mangler lidt bevægelighed og lidt styrke, hvilket måske kommer tilbage over tid, lyder håbet fra den 27-årige højreback.

- Før hånden blev opereret, vidste vi ikke, om den ville blive god igen. Kirurgerne kunne ikke love mig noget, så de har været fantastiske.

- De har gjort et godt stykke arbejde i forhold til at placere knoglerne, som de skal. De folk, der har hjulpet med genoptræningen, har aldrig set en hånd blive så god igen, siger hun.

Onsdagens EM-kvalifikationskamp mod Slovenien i Farum fløjtes op klokken 21.

/ritzau/