Giver sig selv vild lønstigning på 150 procent: "Det er sket meget åbent og demokratisk"

Formændene fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har fra næste år givet sig selv enorme lønstigninger. Det møder kritik, da andre unge frivillige rammes af besparelser.
Formand for DUF, Kasper Sand Kjær.
Formand for DUF, Kasper Sand Kjær. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Med den ene hånd bevilliger de sig selv en fed lønforhøjelse på op til 150 procent, mens de med den anden svinger sparekniven for andre unge frivillige.

Formanden og næstformanden fra paraplyorganisationen DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) er kommet i skudlinjen for en opsigtsvækkende manøvre.

Det skriver Ekstra Bladet

Formand Kasper Sand Kjær, der også er medlem af Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU), har ifølge Ekstra Bladet fra næste år givet sig selv en lønstigning på 120.000 kroner. Han springer således fra et honorar på 80.000 kroner til hele 200.000 kroner. Derudover går næstformand Jens Nicolaj Malskær, medlem af Det Danske Spejderkorps, angiveligt fra 60.000 kroner til 100.000 kroner næste år.

De vilde lønstigninger er faldet andre unge frivillige fra 72 medlemsorganisationer, som får penge fra DUF, for brystet. Mange af medlemsorganisationerne får næste år markant færre penge – og blandt andet mister Ungdommens Røde Kors hele 2 millioner kroner næste år.

Deres formand, Troels Boldt Rømer, har svært ved at se rimeligheden i DUF-toppens løn-fidus.

- Det er et helt forkert signal at sende. DUF burde om nogen vise, at sagen burde bære lønnen i sig selv, siger han til Ekstra Bladet.

DUF-formand Kasper Sand Kjær forsvarer til gengæld, at lønnen er blevet sat op.

- Ungdommens Røde Kors har givet udtryk for deres synspunkt på vores delegeretmøde. De bad om en afstemning. Der var et flertal på 85-90 procent, som syntes, det var det rigtige at ændre budgettet, så honorarerne blev sat op. Jeg er meget tryg ved at have så bred en opbakning fra vores øverste myndighed. Det er sket meget åbent og demokratisk. Jeg har ikke siddet på et skjult kontor og sat mig selv op i løn, siger Kasper Sand Kjær til Ekstra Bladet.

Også tre andre medlemmer fra DUF’s forretningsudvalg bliver belønnet. De går alle fra 0 kroner til 35.000 kroner årligt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.