Forsvarer tog stik i terror-sag
Terror · Anklagerne i Glostrup-sagen måtte acceptere en af de tiltaltes forklaring om, hvordan han havde brugt 100.000 stjålne kroner

100.000 kroner kan hurtigt få ben at gå på. I hvert fald hvis man låner over halvdelen af dem ud, tilbagebetaler gammel spillegæld, køber nyt tøj, inviterer vennerne på middag og tager på bordel. Ifølge den tiltalte D var det lige netop, hvad han brugte de 100.000 kroner ,han havde stjålet, på.

Anklager Jørgen Jensen spurgte D, om en del af pengene var givet videre til dansktyrkiske AC eller svenskbosniske Maximus, der ved retten i Sarajevo er idømt henholdsvis 13 og 15 års fængsel for at planlægge terror. Få dage efter at D havde stjålet pengene, vekslede han det samme beløb til euro. Ifølge D var det hans brors penge.

D s forsvarer, Niels Forsby, var klar til at indkalde vidner til at bakke op om forklaringen. Men da de samme vidner var indkaldt som vidner for D, havde Niels Forsby og anklagerne aftalt, at Forsby ikke behøvede at afhøre de samme vidner, hvis anklagerne ville acceptere D s forklaring. Efter at Niels Forsby mindede anklagerne om dette, måtte de tage en tænkepause, hvorefter Jørgen Jensen sagde:

»Vi bestrider ikke forklaringen«.

Far gjorde A nervøs

Penge fylder en del i sagen, da anklagerne forsøger at bevise, at de fire tiltalte i Danmark hjalp AC og Maximus med at planlægge og finansiere turen til Bosnien, vel vidende, at planen var at gennemføre terror.

Tidligere på dagen afhørte anklagerne for sidste gang den tiltalte A. I en samtale med B forklarede A, at han havde haft et ubehageligt møde med B"s far.

»Jeg fik et chok og skulle hurtigt finde på en løgnehistorie. Men han spurgte ikke om noget. Jeg troede lige, at han skulle spørge om øøh...,« sagde A i telefonen til B.

I retten forklarede A, at han troede, at B s far ville spørge ham om, hvor A og B opholdt sig tidligt om morgenen. Ifølge A brugte han tit natten på at berøve fulde eller trætte folk i S-toge, og det var ikke usædvanligt, at B hjalp ham med at bære tyvegodset.