Onani godt i parforhold
Onani er vejen til et godt parforhold. Så gå du bare ud på toilettet og klar tingene uden at skamme dig.

Det er sent om aftenen.

Børnene sover og din kæreste ser tv.

Du har lusket dig ud på toilettet for at onanere. Med døren forsvarligt låst. Selvfølgelig. Det er nemlig så forbudt, det, du har gang i, at en afsløring vil kunne bringe jeres sexliv og hele parforholdet ud i en krise.

Sådan tænker mange mænd og kvinder ifølge sexologen og jordemoderen Cecilie Lolk Tommerup.

Men det er helt forkert.

Et væmmeligt ord

»Det hele begynder med en udbredt misforståelse om, at i det ultimative lykkelige parforhold skal vi dele alting. Det skal vi ikke. Alle har brug for helt private rum, måske nogle gange om ugen, hvor de eksempelvis kan dyrke solo-sex. Bare gi’ den gas,« siger Cecilie Lolk Tommerup, der ikke bryder sig om ordet ’onani’.

»Det er et væmmeligt ord, der giver en følelse af skam,« siger hun, der foreslår ordet 'solo-sex'.

Lyst til mere sex

Hvis sexlivet fungerer udmærket må solo-sex i parforholdet ikke være forbundet med skyld og skam over at svigte partneren, mener hun.

»De fleste børnefamilier har solo-sex langt nede på listen over behov. Og det er synd. Vi skal selvfølgelig have lov til at dyrke al den solo-sex, vi har lyst til, bare det ikke reducerer sex med partneren til to lørdage om måneden. Især kvinder kan have brug for at tænke mindre og mærke deres krop mere,« siger Cecilie Lolk Tommerup.

»Vi skal lære at adskille solo-sex og sex. Solo-sex er ikke en trussel for sexlivet, men noget der rent faktisk kan skabe et mere lystfuldt forhold, fordi vi lærer at mærke lyst og liderlighed i stedet for at lulle os ind i en forestilling om, at det bare skal være hyggeligt,« siger hun.

Superfrækt

I Sex- og Samlivsrådgivningen i København er meldingen den samme. Onani er kun sundt for forholdet, men det behøver ikke altid at være en privat forestilling, siger sexolog Tanja Glückstadt.

»Jeg mener, at de fleste også med fordel kunne prøve at onanere sammen. Det vil nemlig være med til at legalisere onanien, fordi vi får set hinandens nydelse og talt om, hvad det betyder. Samtidig lærer vi en hel masse om, hvordan vi bedst kan tilfredsstille hinanden. Og så er det bare super frækt,« siger Tanja Glückstadt.

faktaboks

Sådan onanerer du i dit parforhold

Fortæl åbent din kæreste, at du onanerer. Og hvorfor du har lyst.

Du skal ikke stå til regnskab for hvornår og hvor tit.

Alle fantasier er tilladte. Det er ikke utroskab at tænke på andre end kæresten.

Gør det klart, at du skal have rum og tid i familien til at gøre det uden at blive forstyrret.

Slå fast, at du elsker din kæreste og at onanien ikke ødelægger din sexlyst, men kun giver lyst til mere sex.

 

Kilde: Sexolog Cecilie Lolk Tommerup

AFSTEMNING
Hvad synes du om?
Er det ok at onanere regelmæssigt selvom man er i et forhold?via Listen To News