Forsvarer slår ned på speget detalje i stor bestikkelsessag
Forsvareren for en anklaget it-direktør i Region Sjælland har fundet spidsfindighederne frem i sit forsvar.

Anklageskriftet i den store bestikkelsessag mod it-selskabet Atea og tidligere it-chefer i Region Sjælland er skudt forbi, når det kommer til en meget omtalt og ganske bekostelig tur til Dubai i 2014.

Det anfører forsvareren for den tidligere it-direktør, der i 2012 skiftede fra Region Sjælland til et job som it-direktør i Rigspolitiet.

Sagen er, at de tre chefer i Atea, der var med på turen, havde planlagt at starte et nyt selskab, 3Ait, der skulle konkurrere mod Atea.

Turen i Dubai i 2014 var en dyr omgang, der løb op i over 400.000 kroner samlet, med besøg på Burj Dubai, restaurantbesøg i absolut verdensklasse og en tur til Formel 1 i Abu Dhabi.

Men hvis formålet med turen var, at de tre Atea-folk ville smøre offentlige ansatte for at få kontrakter til deres nye selskab, så er turen ikke givet for at skabe mere forretning for Atea, som det står i anklageskriftet.

- Hvis man tror på det, der er fremlagt af anklagemyndigheden, så er der ingen på turen, der har interesse i varetage Ateas interesser.

- Så har ingen interesse i, at det går Atea godt. Og så stemmer det ikke med anklageskriftet.

- Det er vanskeligt at se, hvordan de personer skulle have interesse i at fremme Ateas interesse. Og det er en forudsætning for at dømme i forholdet, at det skal være for at fremme Ateas interesser, siger forsvarer Mikael Skjødt.

Han argumenterede derudover for, at den anklagede it-direktør troede, at der var tale om en privat rejse. Blandt andet fordi turen, der blev betalt med Region Sjællands penge, blev aftalt via e-mails under emnefeltet "ferietur med drengene".

- For (navn udeladt red.) ser det heller ikke som en Atea-tur. Han lod sig overtale, under forudsætning om at det var en drengetur.

- Det var privatpersonen (navn udeladt red.), der var afsted. Hvis statsministeren kan bruge det som argument, så kan vi vel også, siger Mikael Skjødt.

/ritzau/