Fornem dokumentarjournalistik

Officiel udtalelse, 3. januar 2007 (forkortet): »Cavling-komiteen har i dag besluttet at give Cavlingprisen 2006 til journalist Olav Hergel og fotojournalist Miriam Dalsgaard, Politiken. De får prisen for en artikelserie fra asylcentret Kongelunden ved København om de forhold, som flygtninge – og især deres børn – lever under.
Med deres registrerende, indtrængende stil og i et tæt samspil mellem tekst og billeder har de bragt børnenes skæbner til offentlighedens kendskab. Det lykkes Olav Hergel og Miriam Dalsgaard at finde ind til børnenes indre liv, drømme og forhåbninger – og de får sat navne og ansigter på børn, som betaler en høj pris, mens de i årevis opholder sig på asylcentret. Artikelserien er et eksempel på fornem dokumentarjournalistik, og den har skabt både politisk og offentlig debat om børnenes forhold, mens de venter på enten at få deres sager afgjort eller på at kunne vende tilbage til de lande, deres forældre kommer fra.«
Cavling-komitéen har ikke ønsket at uddybe sit valg af årets vindere på denne plads – derfor bringer vi den officielle udtalelse.