Formodet tyv anholdt: Vaks nabo tog foto af tyv og bil

Et indbrud i Højbjerg udviklede sig til røveri, da gerningsmanden truede en årvågen nabo.
En 19-årig mand er i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet. Han blev afsløret under et indbrud af en årvågen nabo, der tog et foto af både ham og den bil han var kørende i.
En 19-årig mand er i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet. Han blev afsløret under et indbrud af en årvågen nabo, der tog et foto af både ham og den bil han var kørende i. Foto: Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/Free

En årvågen nabo i Aarhus-forstaden Højbjerg er grunden til, at Østjyllands Politi nu har anholdt den formodede gerningsmand til et indbrud begået 13. december.

Den anholdte er en 19-årig mand fra Hasselager. Ved et grundlovsforhør i Retten i Aarhus blev han tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke afgørelsen til Vestre Landsret.

- Naboen så nogen gå rundt i haven inde ved siden af og gik over for at se efter. Så kunne han se, at der var blevet knust en rude, fortæller kommunikationsrådgiver Jeanette Løv Rasmussen fra Østjyllands Politi.

Gerningsmanden var stadig på grunden, og han truede ifølge politiets sigtelse naboen i forbindelse med sin flugt fra åstedet.

- Han sagde, at han havde en kniv, og at han manglede penge. På den måde udviklede det sig til et røveri, fortæller Jeanette Løv Rasmussen.

Forskellen på et tyveri og et røveri er, at en røver i modsætning til en tyv anvender vold eller trusler under sin forbrydelse. Det hænder indimellem, at indbrud udvikler sig til røverier, fordi tyven bliver overrasket.

Gerningsmandens trusler var dog ikke nok til at skræmme naboen fra at tage et billede af både ham og den bil, som han kørte væk i.

Ud fra bilens registreringsnummer fandt politiet frem til den mand, som nu er anholdt. Han er ikke ejer af bilen, men politiet har tidligere noteret, at den 19-årige benytter den pågældende bil.

Ud over sigtelsen for røveri er den 19-årige også sigtet for vold mod en kvinde. Det foregik ifølge politiets sigtelse dagen efter røveriet i Hovedgaard, som ligger mellem Skanderborg og Horsens.

Ifølge sigtelsen skulle manden have sparket kvinden, mens hun lå på gaden.

Derudover er den 19-årige sigtet for i forbindelse med episoden i Hovedgaard at have truet et vidne med en kniv.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.