FOA-formand ville beholde Alka: Vi var tvunget til at sælge
FOA-formand Dennis Kristensen forventer fyringer efter Trygs køb af Alka. (Foto: Foto: FOA)
Dennis Kristensen fra FOA afviser ikke, at salget af Alka kan betyde fyringer, men afviser, at man havde noget valg. Hos 3F glæder man sig over, at forbundsmedlemmerne beholder fordelene fra Alka.

FOA var tvunget til at sælge deres aktier i Alka. Sådan lyder det fra FOA-formand Dennis Kristensen.

Årsagen er, at andelen af den samlede ejerkreds bag Alka, som ønskede at sælge deres aktier til Tryg, oversteg 90 procent, og det er på trods af, at FOAs andel af aktier på sølle 5,9 procent er fratrukket det regnskab.

Det betyder, at FOA kunne være tvunget til at sælge, hvis ikke de frivilligt sagde ja tak til tilbuddet.

- Vi har ikke haft noget behov for at sælge, men selv hvis vi ikke deltog i salget, så ville der stadig være 90 procent, der ville sælge. For når køber råder over 90 procent af aktierne, så kan resten tvangsindløses. Det betyder, at Tryg havde ret til at købe resten af aktierne af os, siger Dennis Kristensen.

Så I var med andre ord tvunget til at sælge?

- Ja, vi kunne ikke sige nej, så vi valgte at gå med, frem for at blive tvangsindløst. Men det var ikke nogle aktier, vi som sådan havde behov for at skille os af med, siger han.

Salg betyder afskedigelser

I Trygs fondsbørsmeddelelse fra købet af Alka fremgår det, at ”fusionssynergier” ved købet af Alka blandt andet findes i ”overlappende kompetencer”.

Ifølge Dennis Kristensen kan det frit kan det oversættes til afskedigelser.

I alt skal der findes besparelser for 300 mio. kroner, på tværs af både Tryg og Alka, og de skal være fuldt realiseret i 2021.

- Hvis vi tager Trygs fondsbørsmeddelelse her fra i morges, så lægger de op til, at de vil gennemføre synergieffekter, altså besparelser, i administrationen, siger Dennis Kristensen.

Du siger altså, at salget af Alka kan koste fyringer?

- Ja, det er både i Alka og i Tryg. De forventer at kunne skabe synergieffekter og effektivisere for et trecifret millionbeløb, så det, må man formode, bliver en samlet slankning af det, der til sammen bliver Alka og Tryg Forsikring, siger han.

Så bliver jeg nødt til at spørge – synes du, at SKAT er blevet mere effektivt efter, at de har lavet besparelser der?

- Nej, det kan man ikke påstå. Tværtimod.

Hvorfor bruger du så et ord som ”synergier” og ”effektivisere”, når man reelt skærer ned?

- Jeg citerer sådan set bare, hvad Tryg har sagt i deres fondsbørsmeddelelse. 

Men er fagforeningen ikke dårligt stillet, når man hopper med på den slags spin og bruger ord som ”synergier” omkring en nedskæring?

- Det ved jeg ikke, men jeg citerer jo Tryg. Men hvordan de gør det, det kan jeg jo ikke sige noget om. Det er ikke noget man aftaler i en handel. Der er det køber, der overtager og dermed bestemmer hvordan man vil køre forretningen.

3F: Fordele opretholdes

Hos 3F stemte man ja til salget.

Til Fagbladet 3F forklarer forbundsformand i 3F, Per Christensen, at man ikke sælger ALKA af hverken lyst eller nød. 

- Tryg Forsikring har givet Alkas aktionærer et attraktivt købstilbud, både med hensyn til købspris og de vilkår, som er knyttet til det fremtidige partnerskab, som vi i 3F ser frem til, siger Per Christensen til Fagbladet 3F.

- 3F’s medlemmer og forbundet vil efter handlen have uforandrede vilkår og fordele ved forsikringer i Alka. Dertil kommer nu andel i Tryghedsgruppens bonus-praksis oveni. Fagbevægelsen opretholder et tæt partnerskab med Alka og Tryg Forsikring i årene fremover med fortsættelse af gældende vilkår for samarbejdet og tegnede forsikringer, siger forbundsformanden.

 

 

via Listen To News