Antallet af lejere, der bliver smidt ud af lejligheden, fordi de ikke kan betale deres husleje, stiger.
Tal fra socialforvaltningen viser, at antallet af lejere, der bliver sat på gaden er steget på landsplan med op til en tredjedel i forhold til sidste år, skriver Berlingske Tidende.
Det sker selv om regeringen sidste år gennemførte en række initiativer og lovændringer for at forhindre udsættelser af lejere.
Socialminister Benedikte Kiær erkender over for Berlingske Tidende, at den nye lov ikke virker efter hensigten, men at boligorganisationerne og kommunerne skal blive bedre til at gribe ind i tide.
Socialborgmester i Mikkel Warming (Ø) mener dog, at ansvaret ligger hos regeringen.
"Kommuner og boligselskaber har en fælles interesse i at få tallene ned, men vi har brug for en politisk erkendelse af, at der er folk, der er for fattig til at betale deres husleje," siger han til Berlingske Tidende.
Det synspunkt bakkes op af en af landets største boligforeninger, KAB, som tidligere har gjort opmærksom på problemet.
"Der er et element af fattigdom i det her, og der kunne socialministeren også gøre noget. Vi har faktisk nogle mennesker idet her samfund, der har så dårlige økonomiske betingelser, at det meget ofte ender med en udsættelse. Derfor burde vi også kigge på, hvordan nogle af de allerdårligst stilledes vilkår er," siger direktør for KAB, Jesper Nygaard til Newspaq.
Socialministeren vil i løbet af et par uger sætte kommunerne til at undersøge udsættelserne.