GUIDE Hvad kan jeg få i boligstøtte?
Enhver kan få et tiltrængt tilskud til huslejen. Det kaldes for boligstøtte. Men hvad er kravene til boligstøtte, og hvor meget kan man få i boligstøtte? Avisen.dk guider dig.

Boligstøtten så første gang dagens lys i 1966 ved Boligforliget i form af boligsikring. I dag er støtten en tiltrængt støtte til alle danskere, der sidder i en bolig, hvor huslejen er lige en tand for høj. 

I dag kender man boligsikringen som boligstøtte, og for at få den skal man ansøge om det i sin hjemkommune igennem Udbetaling Danmark.

Alle oplysninger og tal i artiklen er senest opdateret februar 2018.

Hvem kan få boligstøtte?

Som udgangspunkt kan alle lejere i Danmark få boligstøtte. Derudover kan man få boligstøtte, hvis man som pensionist eller førtidspensionist bor i andelsforening eller har en ejerbolig.

Læs mere om hvordan man kan få førtidspension her.

Derudover kan man maksimalt få støtte til 65 kvadratmeter beboelsesareal. For hver ekstra beboer bliver der lagt 20 kvadratmeter oveni det tal. Derudover skal der være indlagt vand, køkken i boligen, og der skal være et forsvarligt afløb for spildevand.

Hvad får jeg i boligstøtte?

Boligstøtten afhænger fuldstændig af, hvor meget man tjener, hvad ens indkomstform er, hvor stor boligen er, hvor mange børn man har, samt hvor stor en del af boligens vedligeholdelse man står for. Bare for at nævne en række af parametrene der bliver brugt til at udregne ens boligstøtte. 

Som tommelfingerregel kan støtten dog være på mellem et par hundrede til tusinde kroner afhængig af ens situation. 

Man skal dog være opmærksom på, at der er loft over, hvor meget man kan få i boligstøtte. Alle tal er per måned og per husstand – ikke per person.

  • Hvis man ikke har børn, kan man maksimalt få 1.008 kroner om måneden i boligstøtte.

  • 3.543 kroner om måneden, hvis man har op til tre børn.

  • 4.429 kroner om måneden, hvis man har mere end tre børn.

  • Hvis man er førtidspensionist kan man uanset boligtype få op til 3.543 kroner om måneden i boligstøtte

  • Pensionister: op til 3.958 om måneden.

Man kan selv beregne, hvor meget boligstøtte man kan få på Borger.dk. Man skal dog være opmærksom på, at tallet sagtens kan være anderledes, når man får svar på sin ansøgning til Udbetaling Danmark.

Må kommunen tage min boligstøtte? 

Hvis man modtager offentlige ydelser som kontanthjælp, integrationsydelse eller uddannelsesstøtte, kan kommunen fjerne dele af ens boligstøtte. 

Det sker på grund af kontanthjælpsloftet, der blev indført af venstreregeringen i efteråret 2016, hvor der er et øvre loft over de offentlige ydelser, man kan modtage. Her vil det som oftest være boligstøtten, der gør, at man bliver omfattet af kontanthjælpsloftet.

 

Kilder: Borger.dk, Retsinformation og Den Store Danske.