Den økologiske virksomhed Urtekram kalder fire krydderiprodukter tilbage efter fund af salmonellabakterier i den tørrede salvie, som er blevet benyttet som råvare i krydderiblandingerne.
Krydderierne er blevet solgt i dagligvare- og helsekostbutikker over hele landet, og det drejer sig ifølge Fødevarestyrelsen om et par hundrede kilo af de fire forskellige krydderier og krydderiblandinger.
Krydderier og blandinger betragtes som spiseklare fødevarer og kræver derfor ikke varmebehandling, som ellers kan fjerne risikoen for salmonellasmitte.
Salmonella kan blandt andet give kvalme, mavesmerter, opkast, diarré og feber. Har man et af de fire produkter i skabet, skal man enten smide det ud eller levere det tilbage til leverandøren eller butikken, hvor det er købt.
De fire produkter er:
* Økologisk Salvie, nettovægt: 50 gram, emballagetype: plastpose - og med følgende batch numre:
- 0187966 - mindst holdbar til: 10/5-2014
- 0186831 - mindst holdbar til: 3/4-2014
- 0185149 - mindst holdbar til: 17/1-2014
- 0183665 - mindst holdbar til: 8/11-2013
* Økologisk Salvie, nettovægt: 1 kilo, mindst holdbar til: 21/5-2014
* Italiensk krydderi, økologisk, nettovægt: 45 gram, emballagetype: sort metaldåse - og med følgende batch numre:
- 0188862 - mindst holdbar til: 11/6-2014
- 0188532 - mindst holdbar til: 1/6-2014
- 0185743 - mindst holdbar til: 3/1-2014
- 0184742 - mindst holdbar til: 21/12-2013
* Lene H Italiensk Mix, økologisk, nettovægt: 30 gram, emballagetype: glas med sort skruelåg - og med følgende batch nummer:
- 0183169 - mindst holdbar til: 26/10-2013
/ritzau/