Ferien bestilles i arbejdstiden
Blandt de 30-39-årige har hver tredje ordnet praktiske ting med bestilling af fly eller hotel, mens de var på arbejde. Foto: AP/Hussein Malla / POLFOTO
Hver sjette dansker bestiller ferien til sydens sol og varme, mens de sidder på jobbet. Blandt de unge er det endnu flere.

Vi kan godt lide at sidde hjemme i sofaen, når ferien skal planlægges og bestilles.

Det gør halvdelen af os. Men faktisk ordner en del også det praktiske med booking af fly, bil og hotel, mens vi er på arbejde.

Det viser en undersøgelse af danskernes ferievaner foretaget af Hotels.com blandt 1193 danskere.

Faktisk er det hver sjette, der ordner feriebestillingen fra skærmen på jobbet. Og især københavnerne bruger tiden på jobbet til at bestille deres ferie.

Hver fjerde - 28 procent - fra Region Hovedstaden har booket ferien, mens de var på job, mens det kun er en ud af 10 fra Region Syddanmark, der har valgt at bruge arbejdstiden til at booke en ferie.

Det er især de yngre, der har bestilt en rejse, mens de var på arbejde:

- Med årene er skillelinjen mellem arbejde og fritid også blevet mere flydende, siger Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Hele 28 procent af de 30-39-årige har ordnet det praktiske med feriebestilling på jobbet. For de 50-59-årige er tallet på blot 14 procent.

- Selv når vi rigtig godt kan lide vores job, så er det helt naturligt at drømme sig væk på ferie, når vi sidder bag skrivebordet. Og takket være internettet og rejsehjemmesider er det gjort meget nemt og hurtigt for os, siger Yvonne Bonanati.