Favoritterne vinder tæt dansk doublebrag ved Korea Open

Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt den rent danske kvartfinale og er i semifinalen i Sydkorea.
Carsten Mogensen og Mathias Boe er klar til semifinalen ved Korea Open efter sejr i den rent danske kvartfinale mod Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding.
Carsten Mogensen og Mathias Boe er klar til semifinalen ved Korea Open efter sejr i den rent danske kvartfinale mod Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding. Foto: Miguel Medina/arkiv/AFP

Fredagens kvartfinaler ved Super Series-turneringen Korea Open bød på en rent dansk duel i herredouble, hvor topseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen tog en tæt sejr over Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding.

I to meget jævnbyrdige sæt tog Boe og Mogensen pladsen i semifinalen med cifrene 21-19, 22-20.

Efter en god start af favoritterne kom femteseedede Conrad-Petersen og Kolding tilbage ved 9-9 efter at have været bagud 4-9.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Herfra var det et meget lige sæt, men hele tiden med et lille plus til Boe og Mogensen, som endte med tre sætbolde ved 20-17.

De fik dog også brug for at alle tre, førend sættet var hjemme med 21-19.

Jævnbyrdigheden fortsatte ind i andet sæt.

Conrad-Petersen og Kolding bragte sig i front med 14-11 i andet sæt, men Boe og Mogensen fik kæmpet sig tilbage.

Ved 20-19 overlevede Conrad-Petersen og Kolding en matchbold, men anden gang gik den ikke længere. Boe og Mogensen lukkede kampen med 22-20.

De to vindere af danskerduellen støder i semifinalen sammen med de useedede japanere Takuro Hoki og Yugo Kobayashi.

Senere fredag spiller Hans-Kristian Vittinghus kvartfinale i herresingle, efter at han torsdag mirakuløst overlevede seks matchbolde i anden runde.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen var til gengæld meget overbevisende i deres kvartfinale, hvor de sørgede for, at der er to danske par i semifinalerne.

OL-sølvvindere skulle blot bruge godt en halv time på at slå sig videre forbi kineserne Du Yue og Xu Ya med cifrene 21-11, 21-12.

De andenseedede danskere møder lørdag de tredjeseedede koreanere Chang Ye Na og Lee So Hee.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.