* Der blev sidste år registreret næsten 1200 salmonellatilfælde blandt danskere. Det er en svag stigning fra et rekordlavt niveau i 2011.
* 45 procent af infektionerne, der kan give voldsomme maveangreb, blev hentet i udlandet. Især fra Egypten, Thailand og Tyrkiet.
* Der er ikke fundet salmonella i dansk kyllingekød i 2012. Loven har siden 2008 krævet, at fersk kylling skal være salmonellafri.
* Danskproduceret svinekød er den største kilde til enkeltstående salmonellatilfælde i 2012. Det tegnede sig for otte procent.
* Dansk oksekød stod for syv procent af forekomsten i 2012 - en betydelig stigning fra de 0,5-1,5 procent, som har været normen gennem 10 år.
* Hyppigste salmonellatype hos danskere er Salmonella Enteritidis, som var årsag til 241 tilfælde. Det er dog det laveste antal siden 1990'erne.
* For en fjerdedel af de 1198 infektioner i 2012 er der ikke registreret smittekilde. Salmonella kan også komme fra frugt, grønt, husdyr og kæledyr.
(Kilde: Zoonosecentret i DTU Fødevareinstituttet)
/ritzau/