FAKTA: Her skal syv nye skattestyrelser ligge
Syb skattestyrelser får ny placering. Foto: Colourbox/arkiv/Free
Fem af de syv nye skattestyrelser placeres uden for hovedstadsområdet. Få overblik over deres placeringer her

Med regeringens plan "En skatteforvaltning i hele Danmark" bliver Skat nedlagt og erstattet af ni styrelser. Syv af dem er nye, og fem af dem skal placeres uden for hovedstadsområdet.

Læs om styrelserne her:

* Gældsstyrelsen

Inddrivelse af gæld til det offentlige skal ske fra Middelfart med afdelinger i Grenaa, Ringkøbing, Roskilde, Thisted, Tønder og Randers. Styrelsen kommer til at bestå af cirka 1500 medarbejdere.

* Vurderingsstyrelsen

Vurderingen af offentlige ejendomme og grunde skal ske fra Roskilde med afdelinger i Haderslev, Herning, Maribo og Aalborg. Styrelsen får 600 til 650 medarbejdere.

* Skattestyrelsen

Betaling af skatter, afgifter og moms skal ske fra hovedsæde i København og hovedområder i Ribe, Høje Taastrup og Aarhus.

Afdelinger i Fredensborg, Hjørring, Horsens, Næstved, Odense, Randers, Ringkøbing, Rønne, Skive, Struer, Svendborg, Aalborg og Haderslev. Styrelsen får mellem 3300 og 3500 medarbejdere.

* Toldstyrelsen

Afregning af told skal ske fra Aarhus med afdelinger i ti byer landet over: Billund, Esbjerg, Frederikshavn, Hirtshals, Kastrup, Nordhavn, Nørre Alslev, Padborg, Rønne og Aarhus Havn.

Styrelsen vil tælle 600 til 650 medarbejdere.

* Motorstyrelsen

Registrering og afgiftsberegning af alle motorkøretøjer skal ske fra Aalborg med afdelinger i Høje Taastrup, Odense og Aarhus. Styrelsen vil bestå af 250 til 300 medarbejdere.

* Administrations- og Servicestyrelsen

Støttefunktioner som rekruttering, HR, regnskab og indkøb på tværs af skattevæsenet er samlet i Herning med en afdeling i Høje Taastrup. Styrelsen får 300 til 250 medarbejdere.

* Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

It-systemer og data på tværs af skattevæsnet samt målrettede udviklings- og forenklingsprojekter skal styres fra København. Afdelinger i Middelfart og Aalborg. Styrelsen får mellem 900 og 1100 medarbejdere.

* De nuværende Skatteankestyrelsen og Spillemyndigheden består. Skatteankestyrelsen har kontor i København, Silkeborg og Haderslev. Spillemyndigheden ligger i Odense.

Kilde: Skatteministeriet.

/ritzau/