FAKTA: Her skal syv nye skattestyrelser ligge

Fem af de syv nye skattestyrelser placeres uden for hovedstadsområdet. Få overblik over deres placeringer her
Syb skattestyrelser får ny placering.
Syb skattestyrelser får ny placering. Foto: Colourbox/arkiv/Free

Med regeringens plan "En skatteforvaltning i hele Danmark" bliver Skat nedlagt og erstattet af ni styrelser. Syv af dem er nye, og fem af dem skal placeres uden for hovedstadsområdet.

Læs om styrelserne her:

* Gældsstyrelsen

Inddrivelse af gæld til det offentlige skal ske fra Middelfart med afdelinger i Grenaa, Ringkøbing, Roskilde, Thisted, Tønder og Randers. Styrelsen kommer til at bestå af cirka 1500 medarbejdere.

* Vurderingsstyrelsen

Vurderingen af offentlige ejendomme og grunde skal ske fra Roskilde med afdelinger i Haderslev, Herning, Maribo og Aalborg. Styrelsen får 600 til 650 medarbejdere.

* Skattestyrelsen

Betaling af skatter, afgifter og moms skal ske fra hovedsæde i København og hovedområder i Ribe, Høje Taastrup og Aarhus.

Afdelinger i Fredensborg, Hjørring, Horsens, Næstved, Odense, Randers, Ringkøbing, Rønne, Skive, Struer, Svendborg, Aalborg og Haderslev. Styrelsen får mellem 3300 og 3500 medarbejdere.

* Toldstyrelsen

Afregning af told skal ske fra Aarhus med afdelinger i ti byer landet over: Billund, Esbjerg, Frederikshavn, Hirtshals, Kastrup, Nordhavn, Nørre Alslev, Padborg, Rønne og Aarhus Havn.

Styrelsen vil tælle 600 til 650 medarbejdere.

* Motorstyrelsen

Registrering og afgiftsberegning af alle motorkøretøjer skal ske fra Aalborg med afdelinger i Høje Taastrup, Odense og Aarhus. Styrelsen vil bestå af 250 til 300 medarbejdere.

* Administrations- og Servicestyrelsen

Støttefunktioner som rekruttering, HR, regnskab og indkøb på tværs af skattevæsenet er samlet i Herning med en afdeling i Høje Taastrup. Styrelsen får 300 til 250 medarbejdere.

* Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

It-systemer og data på tværs af skattevæsnet samt målrettede udviklings- og forenklingsprojekter skal styres fra København. Afdelinger i Middelfart og Aalborg. Styrelsen får mellem 900 og 1100 medarbejdere.

* De nuværende Skatteankestyrelsen og Spillemyndigheden består. Skatteankestyrelsen har kontor i København, Silkeborg og Haderslev. Spillemyndigheden ligger i Odense.

Kilde: Skatteministeriet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.