FAKTA: Finansloven er statens budget for næste år

I gennemsnit fylder en finanslov cirka 500 sider. Bemærkninger til loven fylder som regel cirka 2500 sider.
DF-formand Kristian Thulesen Dahl forhandler torsdag udlændingepolitik med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med forhandlingerne om finanslov og skat.
DF-formand Kristian Thulesen Dahl forhandler torsdag udlændingepolitik med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med forhandlingerne om finanslov og skat. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Torsdag fortsætter finanslovsforhandlingerne med de sidste afgørende knaster.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Finanslov og skat skal forhandles hos finansminister Kristian Jensen (V), mens forhandlingerne om udlændingepolitikken finder sted i Statsministeriet med statsminister Lars Løkke Rasmussen for bordenden.

Regeringens finanslovsforslag for det kommende år blev fremlagt i Finansministeriet 31. august. Siden har parterne forhandlet.

Her kan du læse mere om, hvad finansloven er for en størrelse:

* Finansloven indeholder statens budget for det kommende år. Den viser, hvilke områder regeringen prioriterer.

* Folketinget mødes hvert år i september for at tage den indledende debat om regeringens finanslovsforslag. Forslaget skal fremsættes senest 31. august. Det står i grundloven.

* I gennemsnit fylder en finanslov cirka 500 sider. Bemærkninger til loven fylder som regel cirka 2500 sider. Finansloven er dermed den mest omfattende af alle love.

* De politiske forhandlinger om finansloven foregår over flere måneder. Finansloven bliver som regel vedtaget i Folketinget i december.

* Statens budget for et år er på cirka 700 milliarder kroner. Størstedelen af pengene er bundet i faste udgifter til at drive for eksempelvis hospitaler, skoler og forsvaret.

Kilder: ft.dk.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.