FAKTA: Alle EM-finalister er med i Ungarn på nær én

Simone Boye er skadet, men ellers stiller Danmark med alle spillerne fra EM-finalen i tirsdagens kamp i Ungarn
Målvogter Stina Lykke og stort set alle andre EM-profiler er med i Ungarn tirsdag, når Danmark tager hul på VM-kvalifikationen.
Målvogter Stina Lykke og stort set alle andre EM-profiler er med i Ungarn tirsdag, når Danmark tager hul på VM-kvalifikationen. Foto: Tobias Schwarz/AFP

De danske fodboldkvinder begejstrede på fornem vis i juli og august, da de spillede sig hele vejen til EM-finalen, hvor en flot turnering endte med nederlag til Holland.

Tirsdag aften spiller Danmark den første kamp i VM-kvalifikationen - ude mod Ungarn.

Helt frem til mandag eftermiddag var der dog tvivl om, hvorvidt Danmark overhovedet ville stille op i kampen - og med hvilke spillere.

Kvinderne er sammen med U21-herrerne og Spillerforeningen havnet i en konflikt med DBU.

I sidste øjeblik mandag lykkedes det at lande en delaftale, som skyder forhandlingerne til hjørne og sikrer, at holdet spiller i Ungarn.

Og selv om forberedelsesmulighederne har været sløje for den midlertidige landstræner, Søren Randa-Boldt, på grund af konflikten, så kan han glæde sig over, at han stort set har alle de bedste spillere til rådighed.

Af de 14 spillere, der var på banen for Danmark i løbet af EM-finalen mod Holland, er det kun en skadet Simone Boye fra forsvaret, der ikke er med mod Ungarn.

Danmark må dog undvære endnu en stamspiller mod Ungarn, midtbanespilleren Line S. Jensen blev skadet i EM-semifinalen og er ude i mange måneder endnu.

Den danske trup på 23 spillere til kampen mod Ungarn er ifølge uefa.com:

Målmænd:

Stina Lykke Petersen, Maria Lindblad Christensen og Naja Bahrenscheer.

Forsvar:

Cecilie Sandvej, Janni Arnth Jensen, Line Røddik, Stine Ballisager Pedersen, Theresa Nielsen, Frederikke Skjødt Thøgersen, Laura Frank og Luna Gewitz.

Midtbane:

Katrine Veje, Maja Kildemoes, Nanna Christiansen, Sanne Troelsgaard, Sofie Junge Pedersen, Signe Bruun, Caroline Møller og Sarah Hansen.

Angreb

Nadia Nadim, Nicoline Sørensen, Pernille Harder og Stine Larsen.

Kilder: dbu.dk, uefa.com.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.