sponsoreret indhold Er din seng levende? Derfor bør du udskifte den
Sponsoreret indhold:
Selvom du tror, at du kun sover i din seng alene eller deler den med en kæreste eller ægtefælle, så tro om igen. Faktisk er der i de fleste danskeres senge flere millioner uindbudte gæster, nemlig husstøvmider. De kan være en gene for nogle og en allergiudløsende faktor for mange. Derfor kan du overveje at udskifte din gamle seng eller madras, hvis der er husstøvmider.

Krybene ernærer sig ved at indtage hår og hudskæl fra mennesker. Derfor er sengen deres yndlingssted, da de også tiltrækkes af fugt og varme. Støvmiderne er små, ottebenede dyr, som ikke kan ses med det blotte øje. De største koncentrationer af husstøvmider opstår i sensommeren og efteråret, hvor klimaforholdene er optimale.

Vælg en allergivenlig madras

Men hvad kan man selv gøre for at undgå støvmiderne? For det første er senge af god kvalitet altid en god idé. En anden anbefaling lyder, at man skal gå efter en seng på ben, hvor madrasbunden får luft. Det er også tilrådeligt ikke at opbevare ting under sin seng, da det hindrer luftgennemstrømningen.

Ydermere kan man med en allergivenlig madras, såsom Dunlopillo madras, mindske risikoen for astma, allergi og husstøvmider.

Husk udluftning

Et andet nyttigt råd er, at man sørger for at lufte sit soveværelse igennem og helst flere gange om dagen. Med en jævnlig vask på 60 grader af dyne, pude og sengetøj kan man også nedsætte risikoen for husstøvmider. Ved vask på 55 grader forbliver deres allergener inaktive og ved 60 grader dør miderne.

Støvmiderne trives bedst ved høj luftfugtighed og 25 grader. Derfor kan man forsøge at holde en temperatur i alle boligens rum på 20 grader, for at gøre senge og møbler ubeboelige for dyrene.

Damp eller frys dyne, pude og sengetøj

Hos Sengekompagniet har de en række gode råd. Hvis man ikke har tiden eller vaskemaskinen til at give pude, sengetøj og dyne en tur, så kan man også bruge en damprenser til at rengøre materialerne. Endnu et alternativ er at putte sengetilbehøret i fryseren, hvilket også aktivt dræber husmiderne. Derudover kan man også gøre sit soveværelse mere rengøringsvenligt ved at minimere antallet af pyntegenstande, hvilket besværliggør rengøringen.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret

via Listen To News