Administration 

Er den rabiate feminisme død?

Debat
En ældre træt kvinde
(Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix)

#Metoo, som er instrumentet og moderen til de senere års kønsdiskriminerende love som psykisk vold og samtykkeerklæring rettet mod mænd, har lidt skibbrud. Vi skal have den sunde feminisme og den sunde maskulinitet tilbage som bærende kræfter i samfundet.

Dette er en klumme, som er udtryk for skribentens holdning. 

Et døgn efter afsløringen af Lizette Risgaards øjensynlige interesse for yngre mænds bagdele, har det været en fornøjelse at følge de danske hovedstadsmediers problemer med at dække en Metoo-sag, som ikke udpeger en mand som den store krænker og svin.

For nu er det som bekendt en kvinde, endda en meget magtfuld kvinde, der er "svinet". Og hvordan skal man så dække den sag, for det var jo ikke meningen med #Metoo?

Det begyndte tidligt fredag morgen i DR's morgenradio på P1, hvor to fortvivlede værter forsøgte at forstå, hvorfor kvindelige chefer virkelig skulle lide den samme skæbne som mandlige chefer. Det var jo ikke hensigten med #Metoo. Derfor var det bekvemt for studieværterne, at Berlingskes nyhedschef Simon Bendtsen kunne fortælle, at ingen af Lizettes mandlige ofre havde ”opfattet det som grove seksuelle krænkelser”?!

Studieværterne glemte at spørge Bendtsen, hvorfor Jon Stephensen så skal forlade Folketinget uden at have rørt en eneste kvindelig bagdel, men alene havde sendt en upassende intim besked til en noget yngre, men trods alt voksen kvinde.

Kvinder i magtpositioner

Bendtsen kunne dog med stolthed samtidig oplyse, at Berlingske og Ekstra Bladet i nogen tid havde haft kig på Lizette Risgaard og koordineret deres respektive indsatser. Hvilket for normale mennesker kun viser, at Berlingske under chefredaktør Mette Østergaards feministiske regime helt og aldeles har mistet rollen som ordentlige menneskers medie og er forvandlet til en kulørt sensationsavis.

Det er jo ellers oppe i tiden, at halvgamle kvinder i magtpositioner går efter ungt mandligt selskab, som vi også oplevede det på TV 2, hvor studieværterne Cecilie Beck og Karen Helene Hjorth uden konsekvenser kunne have sex med en ung mandlig praktikant under påskud af ”konsensualitet”. Mens studievært Jes Dorph Pedersen som bekendt fik sit liv ødelagt for at have haft den samme konsensuale relation til praktikanten Therese Philipsen, der ellers selv bankede hans og flere andre chefers døre ind.

Selv TV 2’s øverste chef, Anne Engdahl Stig Christensen, kunne dele kondomer ud til et internt seminar, med teksten ”alt det vi deler” som øjensynlig opfordring til liv og glade dage og muligvis erotisk omgang medarbejderne imellem – uden at det havde konsekvenser. 

”Mænd kan tage kvinder”

Og fredag eftermiddag kunne man høre DR-værten Nynne Bjerre Christensen på P1 programmet "4. Division" sige, at der er forskel på mænds krænkelser og kvinders krænkelser. Alene fordi mænd har en fysisk styrke. ”En kvinde kan ikke nødvendigvis gå fra en mand, fordi der er en fysisk overlegenhed fra mandekønnet til kvindekønnet, som ikke er tilfældet, når kvindekønnet forulemper mandekønnet.” En mand kan tage en kvinde med vold, en kvinde kan ikke tage en mand med vold?! Nå ikke, Nynne? Magtforholdet handler også om psykisk og formel magt!

Så Metoo har nu afskaffet realitetssansen på ellers velbegavede mennesker som Nynne Bjerre. For hvad pokker får hende til at blande fysiske overgreb sammen med upassende adfærd? Ved hun ikke, at 99,8 pct af alle mænd ikke voldtager kvinder, men tværtimod er klar til at forsvare dem til enhver tid? Af samme grund er samtykkeloven et kæmpe politisk fejlskud.

Og hvis hun ikke ved, at intime relationer mellem chefer og medarbejdere ikke altid handler om magtmisbrug, så kan hun ringe til mig og få navne på en række kvinder, som har haft gode intime erfaringer med chefer, der har betydet gode jobs for dem fremover. I årtier har unge kvinder søgt magtfulde og indflydelsesrige mænd, fordi det gav status og betydning. Det har Metoo sat en stopper for, men det omvendte var nærmest sejt – lige indtil i går. 

KVINFO på overarbejde

Men Nynne Bjerres refleks er naturligvis at fastholde manden som en større krænker end kvinden. Og det gør hun desperat som andre storbyjournalisters reaktion på i fredags, hvor drømmen om den evigt krænkede kvinde og den evigt krænkende mand eksploderede og døde for øjnene af dem.

Jeg vil tro, at KVINFO lige nu er på overarbejde med at omskrive deres paroler og hjemmeside. Risgaard har ødelagt hele fortællingen. For det første er de tvunget til at drage samme sanktionelle konsekvens som for mænd, for det andet er de sikkert nu fly forbandet over, at Lizette Riisgaard har ødelagt moderen til den stærkt kønsdiskriminerende og mandefjendske lovgivning som instrumentet Metoo efterfølgende har ført til er blevet vedtaget i folketinget. Lov om psykisk vold og samtykkeloven er en direkte konsekvens af misfosteret #Meoo.

Og det måtte jo komme! Bevægelser og ismer går altid for vidt. KVINFO og alle de andre feministiske indsatsgrupper har intet gjort for at skabe en dialog om ordnede forhold på arbejdspladser. De har alene jagtet mænd i magtpositioner, og sikret feminismen en overhånd i virksomheders organisationskulturelle liv, hvor kvoter og magtbegrebet ”ligestilling” folder sig ud i fuldt flor. Nu bør den strategi være stendød.

Kan du mærke forandringen, Lizette?

Lizette – du har selv sagt, at du har været for letsindig. Men at du er en meget fysisk person, der meget gerne krammer. Sådan er jeg faktisk også som mand, men andre regler har hidtil været gældende for mig. Så kan du mærke, at resten af dit liv er forandret? Kan du mærke, at du nu er ved at blive udstødt? At du nok aldrig igen får en tillidspost og aldrig igen bliver inviteret til en reception på de bonede gulve? Og at din telefon vil opføre sig som om, at den er løbet tør for strøm?

Kan du mærke feminismens iskolde boomerang og udelukkelse? Vidste du at en hånd på en røv er ikke kun er en hånd på en røv, men derimod en afskaffelse af din identitet som magtfuldt menneske?

Det har nemlig være oplevelsen for de mænd, der er blevet ramt af #Metoo-monsterets kolde og kyniske folkedomstol.

Og er den straf proportional med din synd? Eller skal du på et tidspunkt melde dig ind i kampen mod alt dette? Ikke fordi du var fejlfri. Men fordi enhver moderation, intonation og rimelighed er afskaffet, så ingen længere føler sig tryg i samfundet.

Tiden er inde til, at vi trækker en streg i sandet og indleder en helt ny og fremtidsorienteret dialog, hvor mænd og kvinder er lige betydningsfulde, og hvor vi sammen definerer den omgangskultur, som vi til enhver tid befinder os i, og derfor ikke giver et køn en subjektiv magt over det andet køn, men finder en vej i en ny og fremtidsorienteret samfundsmodel for alle.

Hvor magtbegreberne feminisme og ligestilling lægges i graven sammen med misfosteret Metoo og i stedet definerer en ny fælles social og relationel fremtid med lige muligheder for alle, hvor nogle muligheder altid vil domineres af mænd og andre vil domineres af kvinder, men hvor mange vil domineres af begge køn. Altsammen til alles fælles bedste. Vi skal have den sunde feminisme og den sunde maskulinitet tilbage som bærende kræfter i samfundet.

Lad dette blive den rabiate feminismes endeligt.

En midaldrende mand i jakke
Torben Haugaard er erhvervsrådgiver og medlem af Manderådet. Foto: Privat

 

 

kvinde smiler
Kendte

Cecilie Hother

flasher brysterne

par poserer
Kongelige

Kongeligt dødsfald:

Blev kun 45 år 

sanger på scenen
Kendte

Dansk stjerne: Skammer

sig over X Factor-fortid

bil kører på vej
Krimi

31 bilister snuppet

i fartkontrol:

Slipper for bøde

mand smiler
Kendte

Rasmus Seebach

misbrugt 

politi til stede på vej
Krimi

61-årig død i frontalt

sammenstød 

medicinpenne
Nyheder

Vægttab: Stærk konkurrent til Wegovy på vej 

kong harald går
Kongelige

Kongen indlagt

i Malyasia 

abe i indhegning
Dyreliv

Zoo bekymret:

Abe på fri fod

røg på havn
Krimi

Isbryder i brand 

telefon med app
Nyheder

Fraråder køb hos

Temu 

Peter Ingemann på den røde løber
Kendte

Peter Ingemann på

jagt efter kvinde

En radiator
Nyheder

Så mange husstande

har ikke råd til varme

En politibil set fra siden. Den er hvid med blå skrift.
Krimi

21-årig ville dræbe

14 personer

Netcompany udefra
Krimi

34-årig mand sigtet

for hacking

Keld og Hilda med alvorlige miner på vej til begravelsen
Kendte

Keld og Hilda sætter

huset til salg 

Et vækkeur
Nyheder

Flere fridage kan

mindske sygedage

Sport

Landsholdsspiller

er i respirator

En mand med en spændt bue
Film og TV

Hård ændring i

"Alene i vildmarken"

Camilla Ottesen i hvidt outfit.
Kendte

Camilla Ottesen

nyder singlelivet

efter skilsmisse

En tigerunger ligger i halm.
Dyreliv

Tigerunge født i Zoo

- første gang i ni år

Emil Midé på havet
Kendte

Emil Midé undersøger

drømmen om et andet liv

Albert Einstein College udefra
Nyheder

Enkefrue donerer

7 milliarder

Taylor Swift på scenen
Kendte

Taylor Swifts far

beskyldes for vold

Politifolk på en afspærret gade i Australien
Nyheder

Finder lig af savnet

tv-stjerne og kæreste

ulykkessted
Krimi

Påkørt af grisetransport:

Ægtepar i kritisk tilstand

Scene fra Badehotellet
Film og TV

Populær figur vender tilbage i Badehotellet

Mad på talerstol
Nyheder

For første gang i 500 år har Norden fælles forsvar

Bygning set ude fra
Nyheder

Dansk aktie slår kursrekord

Sport

Dansker lander vildt job

ambulande og helikopter ved ulykke
Krimi

Alvorlig trafikulykke:

Kvinde er død

Scene fra serie
Film og TV

International hæder til DR-serie

To kvinder og et barn
Kongelige

Dronningens første arbejdsdag

Personer i klatrehal
Nyheder

Færre dyrker fitness:

En stærk krop ikke nok

Slot set fra parken
Nyheder

Svævebanepark idømt bøde efter ulykke

Dannebrog i en flagstang.
Nyheder

Pengeregn over Danmark:

Her bor ni nye millionærer

Jyllands Posten står ved siden af Berlingske i et avisstativ.
Nyheder

Jyllands-Posten fjerner

artikler efter plagiat

En skov med lidt sollys
Nyheder

36 lig lagt 

ud i naturen

Et skilt med en skole i baggrunden
Debat

Michael Dyrby: Kaos i "voldtægtssagen" fra Borup

Huset hvor bomben sprang
Krimi

Mand får fængsel:

Sprængte bomben

i Dragør

En mand er ved at bygge et hus
Nyheder

Milliard-entreprenør

går konkurs

Nyheder

Rusland raser over

Danmark: Tæt på absurd

Kong Frederik løber med solbriller på
Kongelige

Sådan slår du

kong Frederiks tid

Et marsvin
Krimi

Kvinde kræves fængslet:

Marsvin døde af sult

Hele holdet af Toppen af Poppen 2024
Kendte

Toppen af poppen:

Genkendt af

fan mens hun

var nøgen

 Rasmus Krogsgaard  smiler
Kendte

Dansk skuespillerpar

gifter sig

Siden af en politibil
Krimi

Kvinde anholdt for

hjemmerøveri mod

78-årig mand

Fra Emil fra Lønneberg.
Nyheder

Georg Riedel er død

Nyheder

Ansatte på skole slår

alarm efter slag og spark

En mand på gåtur i en vinterskov
Nyheder

Endelig: Slut med blæst

og regnvejr

Krimi

It-ekspert: Derfor bliver 

vi hacket af russerne

stor gruppe mennesker
Kendte

Badehotellet:

Stjernepar er blevet skilt

blå blink
Krimi

Alvorligt færdselsuheld:

60-årig mand omkommet

mand og kvinde
Kendte

Matador-stjerne: 

Går stadig med rollator

portræt af kvinde
Krimi

Mystisk: Bokser anholdt

før kamp i København

ulv
Nyheder

Tættere på ulvene

Nyheder

Zelenskyj:

31.000 soldater er dræbt

fly på landjorden
Krimi

Københavns Lufthavn:
Lagt ned af hackere

skib
Nyheder

Houthi-oprørere: 

Skyder mod dansk skib 

portræt af mand
Sport

Vingegaard knuser

alle konkurrenterne

blå blink
Krimi

Skud var ikke 

for at dræbe

fodboldspillere i aktion
Nyheder

Dansker-duo

hyldet i Belgien

En mand med skæg
Kendte

Køb Kurt Westergaards Muhammed-tegninger 

En politibil på en p-plads
Krimi

Flere skud blev affyret mod lejlighed i Ishøj

Trump peger på prins Harry
Kongelige

Trump: Prins Harry har forrådt sin familie

en ødelagt sokkel med revner i
Nyheder

Tjek din sokkel efter nogle kolde og våde måneder

et par med en stor check
Nyheder

Søster vandt en halv milliard – bror vil ikke have en krone

en pistol
Helt vildt

Kugle fra John Lennon-drabsvåben på auktion 

skuespillere med trofæer
Underholdning

Oppenheimer vinder vigtige priser

Nyheder

Trump vinder stort 

en kvinde på en talerstol
Nyheder

Haley kæmper videre mod Trump

Sofie Linde i sort jakkesæt og friske krøller.
Kendte

Sofie Linde ærgrer

sig over ferie-klip

Politiets afspærringstape ved en skov
Krimi

Kvinde fundet død i skov

To ældre holder i hånden
Nyheder

Sådan føles det

at miste sin

livslange kærlighed

Hele holdet af skuespillere fra serien.
Film og TV

Badehotellet-afsløring:

Han er død

Ghita Nørby og Soie Gråbøl ved siden af hinanden
Kendte

Ghita Nørby og

Sofie Gråbøl går

sammen mod krig

Sport

Vingegaard triumferer

igen i etapeløb

Et par lottokuponer i en hånd
Nyheder

Lotto-vinder:

Jeg tudede

Dar Salim, Sidse Babett-Knudsen og Sebastian Bull i hvidt gallatøj
Kendte

Skuespiller: Det føles

som en drøm

Mange folk på en banegårdsplads
Krimi

Person påkørt:

Nu kører toget igen