Op til 29 asylsøgere, der sidder i en flygtningelejr i Papua Ny Guinea, vil tage imod penge fra den australske regering for at tage tilbage til deres hjemland.
Det er det største antal i fire år, der forlader den berygtede lejr.
Australien har forsøgt at få tømt ud i lejrene i Nauru og på øen Manus, efter at der er opstået frygt for, at USA vil løbe fra en aftale om at huse 1250 flygtninge.
Reuters skrev i februar, at asylsøgere gentagne gange blev indkaldt til møder med australske embedsmænd.
Flere af dem blev presset til at tage imod beløb på op til 25.000 amerikanske dollar (cirka 176.000 kroner, red.) for at tage tilbage til det land, de var flygtet fra.
Alternativet var, at de ville blive deporteret.
De personer, der har besluttet sig for at tage imod pengene, har alle brugt mindst fire år i lejren, siger kilder med kendskab til sagen til Reuters.
Omkring 14 indsatte har allerede bedt Den Internationale Organisation for Migration (IOM) om, at deres sag bliver sat i værk, så de kan komme hjem.
Flygtninge på øen Manus siger til Reuters, at de resterende 15 personer, der har sagt, at de vil tage imod en aftale, endnu ikke har været i kontakt med IOM.
- Vi har ikke set så mange mennesker forlade lejren, siden den genåbnede sidst i 2012, siger en anonym embedsmand til Reuters.
Efter fire år i flygtningelejren, som er blevet voldsomt kritiseret af en lang række organisationer som FN og Amnesty International, har mange indsatte psykiske problemer.
Højesteretten i Papua Ny Guinea besluttede sidste år, at lejren strider mod landets forfatning og er et brud på menneskerettighederne.
En dansk delegation skulle have besøgt en af de berygtede flygtningelejre i 2016. Det blev dog ikke til noget, fordi nogle medlemmer af delegationen ikke fik visum.
Før besøget skulle være gennemført, udvekslede australske myndigheder oplysninger om lejrene med Danmark.
Oplysningerne er dog blevet hemmeligholdt, fordi australske myndigheder har truet med diplomatiske konsekvenser, såfremt oplysningerne så dagens lys.
/ritzau/Reuters