Dronning Margrethe nedtoner klimaforandringer
Dronning Margrethe har svært ved at se, at klimaforandringer kan være menneskeskabte. Foto: POLFOTO, (Klavs Bo Christensen) / POLFOTO
Glem alt om CO2-nedskæringer og miljøvenlig teknologi, for ifølge vores dronning kan vi alligevel ikke gøre noget ved klimaforandringerne.

Der er ikke noget der hedder menneskeskabte klimaforandringer, for klimaet forandrer sig selv, er den noget spøjse udmelding fra dronning Margrethe, der er på besøg i Grønland sammen med prins Henrik

"Der er jo ikke noget at gøre. Man kan ikke lave om på klimaet, når det laver sig selv om. Det må man se i øjnene," siger dronningen efter at have fået en briefing om klimaforandringer og permafrost af professor Bo Elberling på arktisk station i Qeqertarsuaq, skriver B.T.

"Man kan jo ikke gå ud med en dybfryser og lægge ny is på en fjord, vel. Det er, som det er. Men samtidig vil der jo nok ske det, at nye fiskearter vil komme til, og fiskeriet vil få nye dimensioner," uddyber dronningen.

Dermed nedtoner Dronning Margrethe, at klimaforandringerne skulle være menneskeskabte, og at drivhuseffekt og regulering af CO2-udledning har nogen betydning for klimaets fremtid.

Hos SF's klimaordfører Anne Grete Holmsgaard, der er tidligere direktør ved Danmarks Tekniske Universitet, er der skuffelse over Dronningens udmelding.

"Hun må have fået dårlig rådgivning. Det er da klart, at inden man tager til Grønland kan man forudse, at man vil få spørgsmål af den slags, fordi klimaforandringerne ses så tydeligt og er så vigtige - især for grønlænderne. Og så burde hun have fået bedre råd om, hvad hun bør sige," siger Anne Grete Holmsgaard til avisen.

Kilde B.T