Administration 

Døgnets vigtigste indlandsnyheder

Nyheder

Noma verdens bedste - for tredje år i træk

KØBENHAVN: Chefkok Rene Redzepi og resten af holdet bag restaurant Noma kan endnu engang kalde sig de ubestridte konger af den globale madscene. For tredje år i træk vinder den danske gourmetrestaurant titlen som verdens bedste restaurant. I begrundelsen skriver juryen, at "Redzepis omhyggelige opmærksomhed på detaljen og en innovativ tilgang" betyder, at Noma formår at beholde sin plads helt i toppen af listen. Med sin titel skriver Noma historie. Restauranten bliver den første ud over den nu lukkede, legendariske spanske gourmetrestaurant El Bulli, der scorer hattrick i konkurrencen.

Danmark får markant mindre minus end spået

KØBENHAVN: Det går bedre end ventet med det offentlige underskud. Det lander på 75 milliarder kroner, eller 26 milliarder kroner mindre end regeringen spåede i december i økonomisk redegørelse. Det viser regeringens konvergensprogram, som fremlægges mandag, skriver Berlingske. I 2013 svinder underskuddet til 35 milliarder kroner. Det er 1,9 procent af bruttonationalproduktet, så Danmark ligger under EU's grænse på tre procent af BNP. Det går bedre, fordi staten tjener mere på pensionsskatter. Desuden skæpper afgifterne på Nordsøolien mere i statskassen.

Droppet straffesag: Bankdirektør er lettet

KØBENHAVN: Roskilde Banks tidligere direktør Niels Valentin Hansen er lettet over, at Bagmandspolitiet har opgivet at føre en straffesag mod ham og resten af bankens tidligere ledelse. - Det er aldrig behageligt at få at vide, at man vil blive anklaget for noget. Bagmandspolitiet har tilsyneladende været rundt i alle hjørner for at finde ud af, om der er noget, der er foregået forkert, og det er jeg da glad for, at der ikke er, siger han. Selvom straffesagen har hængt over hovedet på den tidligere direktør, er det ikke en sag, den 69-årige bankmand har frygtet. - Det er ikke for at være skråsikker, men jeg var ikke bekymret. Jeg mener ikke, at ledelsen i Roskilde Bank har gjort noget forkert overhovedet i denne her situation, siger Niels Valentin Hansen.

Kommuner vil ikke teste ordblinde børn

KØBENHAVN: På trods af, at ordblindhed er et velkendt handicap, er der mange skoler og kommuner, der ikke vil teste børn for, om de er ordblinde. Det er i dag den enkelte skole og kommunes politik der bestemmer, om man overhovedet kan være ordblind, skriver Politiken. Hos Ordblindeinstituttet i Ballerup kender man til flere kommuner, der nægter at teste for ordblindhed. - Der er bare nogle kommuner, der siger, at de ikke anerkender ordblindhed, og det synes vi, er besynderligt, siger forstander Jørgen Hedegaard for Ordblindeinstituttet i Ballerup til Politiken. Undervisningsminister Christine Antorini (S) kalder det et kæmpesvigt fra folkeskolen, og konsekvensen er, at mange elever bliver først bliver opdaget som ordblinde, når de møder op på en erhvervsuddannelse eller på et VUC-kursus.

Krav om lettere adgang til dagpenge

KØBENHAVN: De stramme regler om at genoptjene retten til dagpenge er både på dagordenen hos fagbevægelsen og Enhedslisten på arbejdernes internationale kampdag tirsdag. Fagbevægelsen gør samtidig den kortere optjeningsperiode til et krav i de kommende trepartsforhandlinger, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag. - Det er i praksis blevet næsten umuligt at genoptjene sine dagpenge, siger LO's formand, Harald Børsting. Reglerne for genoptjening blev strammet af VK-regeringen, Dansk Folkeparti, De Radikale og Liberal Alliance i 2010, så man fra den 2. juli i år skal arbejde i 52 uger for at genoptjene retten til dagpenge, når dagpengeperioden er udløbet. Hidtil har der kun været krav om 26 ugers arbejde, og det niveau vil fagbevægelsen gerne tilbage til.

Rekord få adoptivbørn til Danmark

KØBENHAVN: Antallet af adoptivbørn falder. Kun 338 fandt sidste år et nyt hjem i Danmark, og det er det laveste antal, siden de udenlandske adoptioner tog fart i begyndelsen af 1970'erne. I DanAdopt, der formidler adoptivbørn, forklarer direktør Marianne Wung-Sung udviklingen med, at lande som Colombia, Kina og Indien ikke længere kan indfri danske pars ønske om et spædbarn. - I dag placeres langt de fleste helt små børn i deres eget land. Kun de børn, som landene ikke kan finde en familie til, bortadopteres til udlandet, men det er desværre ikke de børn, som danske par ønsker, siger Marianne Wung-Sung.

Syv dræbt ved eksplosion på Svitzer skib

KØBENHAVN: En voldsom gaseksplosion har ramt en bugserbåd, som tilhører det Mærsk ejede rederi Svitzer. Ulykken har kostet syv mennesker livet. Det skriver den maritime nyhedsportal maritimedanmark.dk. Eksplosionen indtraf mens skibet ifølge maritimedanmark.dk befandt sig i et stort olie- og gasfelt ud for den mellemøstlige oliestat Qatar. Seks af de dræbte var besætningsmedlemmer om bord på slæbebåden Al Deebel, mens den sidste af de dræbte arbejdede for et lokalt olieselskab. - Det er den værste ulykke, vi nogensinde er blevet ramt af. Det er dybt tragisk, siger kommunikationschef Jens Viby Mogensen, til maritimedanmark.dk.

Kolbøtter står i kø om EM-boykot

KØBENHAVN: De Konservatives udenrigsordfører, Per Stig Møller, ser ingen modsætning mellem, at han nu opfordrer regeringen til at boykotte EM i Ukraine, når han selv som udenrigsminister i 2008 afviste en tilsvarende boykot af OL i Kina. Dengang lød der krav fra Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF om, at den daværende VK-regering blev væk fra det kommunistiske regimes gigantiske reklamefremstød. Det afviste Per Stig Møller og Venstres daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen dengang pure, men nu siger Per Stig Møller, at "man som minister eller folketingsmedlem ikke kan tage til Ukraine og overvære EM i fodbold officielt". Men logikken er tommetyk, fastslår Per Stig Møller: - Kina er et land i bevægelse, i fremgang. I Ukraine går det derimod baglæns, lyder forklaringen fra Per Stig Møller.

Dansk soldat tiltalt for angreb på civile

KØBENHAVN: En dansk officer er blevet tiltalt for at have beordret beskydning af fire afghanere uden at sikre sig, at der var tale om Taliban-folk, skriver Politiken.dk. En af de fire afghanere omkom, mens de øvrige blev såret. Det er første gang, en dansk soldat bliver tiltalt for at handle "i strid med gældende forskrifter om positiv identifikation af fjenden", hedder det i anklageskriftet fra forsvarets auditørkorps. Auditørerne kræver den tiltalte idømt fængselsstraf efter den militære straffelovs bestemmelser om "pligtforsømmelse af særlig grov karakter under væbnet konflikt". Den tiltalte var kompagnichef i Jydske Dragonregiment.

Lam pige får erstatning for fald fra bro

KØBENHAVN: Københavns Kommune vender rundt og giver erstatning til 14-årig pige, som tidligere i år blev lam efter et fald fra Dronning Louises Bro. Det skriver DR København. Pigen blev lam fra livet og ned, da hun og en veninde faldt fire meter ned efter at have lænet sig op af et rustent gelænder på broen. Veninden slap med en kraftig hjernerystelse, men den 14-årige brækkede ryggen. Københavns Kommunes chefjurist afviste i første omgang at betale erstatning til pigen, da man ikke havde svigtet tilsynspligten med det rustne gelænder.

Forening stævner staten for ulovlig lov

KØBENHAVN: Retten i Hjørring har modtaget en stævning mod den danske stat fra foreningen Bæredygtigt Landbrug, der kræver, at vandplanerne og randzonelovgivningen "tages af bordet med det samme". - Hele grundlaget for vandplanerne er forkert. Man følger ikke EU's direktiver, og derfor forårsager man en skævvridning af konkurrencevilkårene mellem danske landmænd og deres kolleger i udlandet, siger foreningens formand, Flemming Fuglede Jørgensen. Bæredygtigt Landbrug kritiserer vandplanerne, fordi de ifølge foreningen medfører, at 5300 kilometer vandløb "ikke længere skal vedligeholdes - eller kun renses meget overfladisk". - Det vil få katastrofale konsekvenser for dansk landbrug og i dansk økonomi i det hele taget. Der vil blive store oversvømmelser, og det vil have kolossale konsekvenser for landmændene, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Minister har store visioner for strømkabel

KØBENHAVN: Der åbnes store perspektiver, hvis Storbritannien og Danmark opfører det første dansk-britiske strømkabel på 700 kilometer under Nordsøen til en pris på én milliard euro (godt 7,5 milliarder kroner). Det siger klimaminister Martin Lidegaard (R) til, at det offentligt-ejede danske Energinet.dk og det britiske National Grid, undersøger mulighederne for et fælles strømkabel. - Det vil være det største projekt, vi har kastet os ud i i infrastruktur og energi. Jo mere vind vi producerer i henholdsvis Storbritannien og Danmark, jo større behov får vi for at kunne eksportere, når vi ikke kan bruge al vindenergien selv, siger han. Martin Lidegaards vision er at udbygge vindkraften kraftigt i Nordsøen.

LO vinder over Huggenberger i pensionssag

KØBENHAVN: Procesbevillingsnævnet giver ikke LO's tidligere næstformand Tine Aurvig-Huggenberger lov til at føre sin omstridte pensionssag videre til Højesteret, skriver Politiken.dk. Det betyder, at Tine Aurvig-Huggenberger går glip af de seks til otte millioner kroner, hun hele tiden har holdt fast i, hun var berettiget til. Aurvig-Huggenberger ærgrer sig over, at Landsrettens afgørelse står ved magt, og at hun ikke får mulighed for at føre sagen videre til Højesteret. - Ja, nu er det jo så slut. Det er selvfølgelig ærgerligt, siger Tine Aurvig-Huggenberger til Politiken.dk.

Esbjerg-sag kan koste flere hoveder

ESBJERG: Misbrugssagen fra Esbjerg kan komme til at udløse flere fyringer, end den allerede har gjort. Efter DR's 21 Søndag har kunnet afsløre, at kommunen undlod at reagere på adskillige indberetninger, har socialminister Karen Hækkerup (S) sat Ankestyrelsen til at undersøge sagen. Og det kan betyde nye afskedigelser, varsler Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup (V). - Der findes ikke undskyldninger for dårlig og mangelfuld sagsbehandling, som der er tale om her. Og det har haft konsekvenser i form af udskiftninger på sektionschefniveau, siger han til Ritzau og tilføjer: - Det er for tidligt at sige, om der kommer flere konsekvenser. Nu foretager vi den undersøgelse, som socialministeren mener, der skal foretages, og så ser vi, hvad den bringer for dagen. I Esbjergsagen er en 41-årig mand dømt for seksuelt misbrug af otte børn gennem 20 år.

vild med dans
Film og TV

Vild med dans: De røg ud 

Taliban
Nyheder

Taliban genåbner skoler: Kun for drenge

Krimi

41-årig kvinde dræbt af skud

Thorstein Thomsen
Kendte

Thorstein Thomsen er død

vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

Kan du huske vinderne

df
Nyheder

Peter Kofod: Klar til at blive DF-næstformand

gran canaria
Rejser

Populære rejsemål bliver grønne

armbrøst
Nyheder

Vild video:

Mand skyder to med armbrøst

mårhunde
Dyreliv

Mårhunde lokkes af mårhunde og aflives

drikkevand
Nyheder

Drikkevand tjekkes nu for fluorstoffet PFOS

Kjærsgaard
Nyheder

Pia Kjærsgaard:

Vil ikke udfordre Thulesen Dahl

Bramsen
Nyheder

Forsvarer Ærø-tur:

Forhindrede ingen beslutninger

Nyheder

Miljøbombe:

900 industrigrunde skal tjekkes for PFAS

en flok deltagere i bagedysten
Film og TV

Vild med dans-stjerners kærester i Bagedysten

en mand i rød-hvid skindjakke
Kendte

René Dif: Jeg kunne ikke genkende mig selv

foden af general sherman
Helt vildt

Verdens største træ
truet af kæmpe brand

Hele "Vild med dans"-holdet
Film og TV

Sæt ikke dine
penge på dem her

En mor og to børn
Helt vildt

Mor i havsnød redder sine børn ved at amme dem

kæmpe bunker af kompost
Nyheder

Firma i Roskilde lugter som en rådden skraldespand

felix smith
Kendte

Kvinde til Felix Smith:
- Du har flot hår, men ...

en strand i skyet vejr
Nyheder

Først på søndag ser vi solen

Nyheder

Hver femte dansker skylder det offentlige penge

dyrt ur
Nyheder

Du kan få bøde for, at købe drømmeuret med kontanter

forurenet grund
Nyheder

Tusindvis af grunde
kan være forurenet

tinderboxfacade
Nyheder

Tøjkæde knækker og går konkurs

legomodellen afsløres
Helt vildt

Vildt: Tom Kristensens Le Mans-vinder bygget i Legoklodser

Ambulance
Krimi

Treårig dreng død efter ulykke på legeplads

 Bob Enyart
Corona

Vaccineskeptiske radioværter dør på stribe

snus
Sundhed

Snus giver unge varige skader på tænder og i mund

Københavns Byret i København
Krimi

Filmmand sigtet for

voldtægt

Østre Landsret
Krimi

Apoteker bedøvede og voldtog ung kvinde

anne louise hassing poserer
Kendte

Skuespiller smed 10 kilo:

Det har ændret mit liv

pia kjærsgaard taler i folketinget
Nyheder

DF-lokalformand:

Lad Pia overtage

formandsposten

par sidder i vildmarksbad
Livsstil

Undgå skader:

Sådan sikrer du haven

mod efterårets vejr 

elton john taler i mikrofon
Kendte

Skal opereres:

Elton John udskyder

sit farvel til Danmark 

Vladimir Putin sidder ved bord
Corona

Stort smitteudbrud

sender Putin i isolation 

gås skræpper
Dyreliv

Kan du banke en gås

i en slåskamp? 

jorden set fra rummet
Nyheder

Professor: Om få år

kan tusinder stå i kø

til tur i rummet

lottokugler suser rundt
Helt vildt

Ny rekord: Millionregn

over danskerne

pele smiler
Sport

Legenden er i bedring:

Jeg vil spille 90 minutter

plus tillægstid

britney spears kigger
Kendte

I top 100: Hyldest til

Harry, Meghan og Britney

raketopsendelse fra florida
Helt vildt

Første rumturister

er sendt i kredsløb 

miljøminister lea wermelin taler
Nyheder

Jyske borgmestre

afviser regeringen

morten olsen
Sport

Morten Olsen indlagt med corona - kæmper med kronisk træthed

en fiskehejre
Dyreliv

Nyt våben i
kampen mod rotter

linse ved demonstrationen
Kendte

Linse i modvind: Fond opløst - deltog i Men in Black-demo

nemid-kort
Krimi

Pas på - svindlere benytter hul mellem NemID og MitID

skuespilleren esben dalgaard smiler
Kendte

Dansk skuespiller: 
Kræften er vendt tilbage

Aly Raisman, Simone Biles, McKayla Maroney og Maggie Nichols
Sport

Sex-misbrugte stjerneatleter angriber FBI

person bliver testet for covid-19
Corona

Professor sår tvivl om danske corona-tal

filmplakat med trine dyrholm
Film og TV

Store roser til

dansk storfilm:

Bedste i årevis

villavej med skilt med nabohjælp
Krimi

Nu stiger risikoen
for indbrud

tivoli om aftenen
Nyheder

Det lysner i Tivoli  

ung mand får vaccination i skulderen
Corona

Styrelse: Vaccinationsmål kan blive svært at nå

prins William og Harry står ved statue af Diana
Kongelige

Prins Harry fylder år:

Skriver bog om sit liv 

jacob haugaard  og danseren Camilla Dalsgaard poserer
Film og TV

Vild med dans-debutant:

Håber Haugaard kan

trække stemmer

mand på cykel i regnvejr
Nyheder

Frem med regntøjet: 
Der kommer meget vand  

Afkrydsede tal på lotto-kupon
Nyheder

Vandt 6,5 millioner

i Lotto: ”Nu er der råd

til nye badebukser”

Lars Løkke Rasmussen taler
Nyheder

Løkkes parti er klar

til næste folketingsvalg

donald trump taler
Nyheder

Frygtede Trump ville trykke på knappen

Mobiltelefon med facebook-app
Nyheder

Private udbyder lån på Facebook:

Kan blive dyrt og farligt

britney spears vinker
Kendte

Slettede topløse

billeder: Britney

gik i sort 

alligator på græs
Nyheder

Alligator fundet med

menneskerester i maven

Norm Macdonald
Underholdning

Canadisk tv-stjerne

er død

Peter Madsen under et foredrag længe før, han dræbte Kim Wall.
Nyheder

Vil forbyde

fængsels-dating

de mange delfiner ligger på land mens vandet er blodrødt bag dem
Nyheder

Over 1400 delfiner

dræbt på Færøerne

En osende udstødning på en sort bil fotograferet nedefra.
Biler

Nye miljø-zoner:

Tjek hvor din

bil må køre

En række dyre biler blandt andet fra Porche holder parkeret
Krimi

Dømt for kloning

får nedsat straf

En politibil med udrykning der suser igennem en gade.
Krimi

Beder om hjælp

til million-kup

Eb kvinde i bikini i en park hun hælder koldt vand ud over sig.
Nyheder

Antallet af ekstremt

varme dage fordoblet

på 32 år

Patrick Nielsen med tatovering op ad hele halsen og et tomt blik.
Krimi

Patrick Nielsen vil

blive bag tremmer

Kærshovedgård der består af flere røde barakker med sorte tag.
Krimi

Mistænkt for terror

kræver sin frihed 

spækhugger
Helt vildt

Gribende video:

Spækhugger ene og forladt

Sofie Carsten Nielsen taler ved et pressemøde.
Nyheder

Dømt for dødstrusler

mod partileder

cola
Nyheder

Carlsberg:

Tilbagekalder Coca Cola

Køer
Nyheder

Køer lærer at gå på toilettet

Ditte Julie
Kendte

Bagedyst-stjerne nyder singlelivet

Boris
Nyheder

Boris Johnsons mor er død

lejlighed
Nyheder

Slår alle rekorder:

Lejlighed til 30 millioner

Nyheder

Ny barselsmodel til både far og mor