Administration 

Det Vilde Vesten: På jobcentrene har guldgraverne frit spil

"Hvor guldgravere strømmede til Det Vilde Vesten for 150-200 år siden - i håb om at finde den rige guldåre - strømmer psykiatere og lægekonsulenter nu til de danske jobcentre med garanti for at spinde guld på at erklære syge borgere for raske og arbejdsduelige."

Ulf Harbo er medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune for Enhedslisten, og er folketingskandidat. Det meste af fritiden - fra både kommunalpolitik og jobbet som friskolelærer - bruger Ulf Harbo nu på at være bisidder og samfundsdebattør. Bisidder-opgaverne gælder primært borgere i hele Danmark, som er udsat for ulovlig og skadelig sagsbehandling af deres egen lokale kommune - især i deres personlige sager om sygedagpenge, fleksjob og førtidspension.

De danske jobcentre har med hjælp fra en rundhåndet lovgivning, der overlader alle skøn vedrørende arbejdsevne til kommunale jobkonsulenter, opfundet helt nye og fantasifulde mirakelkure.

I VORES FAGRE DIGITALE VERDEN kan lægekonsulenten i dag sidde med sin fjernkontrol og udfærdige lægeskøn for millioner med et enkelt tryk på en knap. Uden nogensinde at møde den syge borger selv kan lægekonsulenten omstøde de behandlende lægers vurderinger - selvom de behandlende læger i modsætning til lægekonsulenten er underlagt lægeløftet og skal tilse den syge.

Hvor guldgravere strømmede til Det Vilde Vesten for 150-200 år siden - i håb om at finde den rige guldåre - strømmer psykiatere og lægekonsulenter nu til de danske jobcentre med garanti for at spinde guld på at erklære syge borgere for raske og arbejdsduelige.

Nyhederne bringer jævnligt nye skrækhistorier fra Jobcentrenes Vilde Vesten. Og de forgyldte lægekonsulenter har intet imod rampelyset - som helt gratis markedsfører deres mirakler til kommuner, der søger en effektiv kur.

DE FØRENDE LÆGEKONSULENTER kender vi fra pressen og fra talrige skandaler, andre har lagt sig i læ. Alle gør dét, de er bedst til, og som kommunerne kan spare penge på: at formulere lægeskøn, som ofte laver fysiske sygdomme om til psykiske - og som gør, at de ramte borgere aldrig bliver færdig-udredt eller færdig-behandlet. Lægekonsulenterne er også eksperter i at finde optimistiske behandlingsmulighed og i at vurdere, at det ikke kan afvises, at der vil ske en spontan bedring inden for 4-5 år ...

NÅR GULDÅREN TØMMES på grund af for mange skandaler og sagsanlæg, finder de entreprenante lægekonsulenter nye græsgange indenfor rådgivnings-, kursus- og uddannelsestilbud. Lægekonsulenter, der er blevet "sortlistet" i den ene kommune efter den anden, underviser nu kommunale medarbejdere i bl.a. angst, depression, ADHD, lægeskøn, fibromyalgi, funktionelle lidelser, speciallægeerklæringer, sanktioner, kontrol, socialt bedrageri, ikke-sygdomme og sygdomssimulanter

På kurserne samarbejder lægekonsulenter med tidligere kommunale medarbejdere, der fra deres virke i de kommunale kontrolafdelinger er blevet eksperter i at afsløre sociale bedragere.

I KØLVANDET PÅ DE MANGE SKANDALER har lovgivningen forsøgt at begrænse den enkelte kommunes brug af lægekonsulenter. F.eks. må en lægekonsulent nu ikke længere udtale sig til dét rehabiliteringsteam, der afgør om borgeren på grund af sygdom og handicap har ret til hjælp.

Nogle kommuner og deres samarbejdspartnere blandt de private lægekonsulenter finder dog hele tiden nye veje til at forgylde de private lægekonsulenter og kommunekassen. Lovgivningen halter hele tiden bag efter - og hullet, som de syge borgere falder i, graves stadig dybere.

MIRAKELKUREN, der gør syge borgere til raske kontanthjælpsmodtagere, er mange kommuners foretrukne. For borgere på kontanthjælp tillader loven nemlig stadig brug af de private lægekonsulenters mirakelkure.

Når det gælder konkurrencen om guldet i kommunekassen, har lægekonsulenterne kronede dage. Syge og handicappede har ikke en chance.

Så længe mange kommuner er i krig mod vores syge og udsatte medborgere, vil korruptionen brede sig i de faglige rækker.

Så længe det socialfaglige personale forsvinder fra de danske jobcentre og deres faglighed underkendes af den økonomiske dagsorden - og så længe det er kommunale jobkonsulenter, der sagsbehandler syge borgere - er der i stigende grad brug for skruppelløse lægekonsulenters, skøn, kurser og uddannelsestilbud.

I MANGE KOMMUNER har man desværre bekendt sig til guldgravere på syge borgeres bekostning. I stigende grad oplever bisiddere og pårørende, at det nu er de svageste unge jagten er gået ind på - unge, for hvem virksomhedspraktik er åbenlyst formålsløs på grund af retardering, handicap og psykiatriske diagnoser. Unge, som kommunerne ifølge loven bør sikre en stabil og varig forsørgelse. Alligevel "parkeres"  mange af vores mest hjælpeløse borgere på kontanthjælp i årevis - og dernæst i langvarige ressourceforløb med lægekonsulentens "rådgivning".

Danskerne er delt, når det gælder vores skattekroner. Nogle klapper i hænderne, hver gang kontanthjælpsmodtagere får én på kassen. De fleste hylder vinderne og håner taberne. Andre mener, at vores skattekroner skal gå til de trængende frem for lægekonsulenter.

DA VI JO LEVER I ET RETSSAMFUND og ikke i Det Vilde Vesten, opfordrer jeg alle, der støder ind i Det Vilde Vestens guldgravere, til at sende en skriftlig klage til Patientombudet og Sundhedsstyrelsen, når mirakelkuren gør sygdommen værre. Og jeg opfordrer til, at man klager skriftligt til hele kommunalbestyrelsen, hvis man opdager at éns kommune har et samarbejde med mirakelmagere eller sender sine sagsbehandlere på dyre kurser hos dem.

Så længe der kan spindes guld på at gøre syge raske med en mirakelkur på en attest fra en lægekonsulent, som ikke er underlagt lægeløftet - så længe må de danske jobcentre betragtes som Det Vilde Vesten.

SÅ KOM IND I KAMPEN for en anstændig behandling af dem, som desværre ikke er i stand til at klare sig selv på grund af alvorlige handicap eller sygdom.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

amerikansk flag på halv stang ved bygning
Corona

Smitten eksploderer

i USA

folk tænder stearinlys udenfor kirke
Nyheder

Brasiliansk mor til tre

var blandt ofrene i Nice

Blomster på ulykkessted
Krimi

Dræbte femårig pige: 

Flugtbilist anholdt

Mette Frederiksen i profil
Corona

Mette Frederiksen:

Klar til flere restriktioner

Karsten Ree med arm om Janni ombord på yacht.
Corona

Karsten Ree syg og dårlig:

Frygter corona

Nyhavn set fra skyggesiden
Nyheder

Mulig rekord:

Varmt vejr på vej

Blå blink top toppen af politibil
Krimi

Par fænglset:

Dødsvold mod

eget spædbarn

En smilende Mia Wagner
Nyheder

Mia Wagner

STOPPER

Den franske præsident Emmanuel Macron på gaden i Nice
Nyheder

Macron: Frankrig er under angreb

Overview fra lufthavnen
Nyheder

Nu frarådes rejser til hele verden

Maria From Jacobsen
Nyheder

Politiet efterlyser 43-årig:

Hvem har set Maria?

Hilda Heick portræt
Kendte

Det vidste du ikke

om fru Heick:

Hildas hemmeligheder

Jeremy Corbyn nærbillede
Nyheder

Efter rapport om jøder:

Jeremy Corbyn 

suspenderet

kvinde med rødt hår iført mundbind
Corona

Forsker bag forsøg med

mundbind: - Vi bliver

konstant kritiseret

politifoto af efterlyst mand
Krimi

Kendt af politiet

i forvejen: Jagten

fortsætter

Christiansborg i aftenmørke
Nyheder

Regeringen vil indføre

kødfrie dage: Bare

ikke på Christiansborg

komikeren Lasse Rimmer med briller og ternet skjorte
Kendte

Kendt komiker

trækker stikket

redningshelikopter i luften
Krimi

Pilot i redningshelikopter

generet af laserlys 

politistyrker foran kirke i Nice
Krimi

Tre døde ved

terrorangreb i Nice:

Kvinde halshugget 

billede af asteroide
Helt vildt

Værdifuld asteroide:

63.000.000.000.000.000.000 kr.

 

politi arbejder efter trafikulykke
Krimi

Mette F. fordømmer

flugtbilist: KUJON 

mundbind hænger på pegefinger
Corona

Krav om mundbind

møder modstand

elcykel med hvide dæk
Livsstil

Harley-Davidson

- nu som elcykel 

kanyle og lille glas med influenzavaccine
Nyheder

Ældre og syge får

nej til influenzavaccine

Sammensat foto af præsidentkandidaterne Joe Biden og Donald Trump
Nyheder

Trump henter ind

på Biden 

Nærbillede af Johnny Madsen med fedtet pagehår, gråt skæg og et par små nissefar briller. Han kniber øjnene lidt sammen.
Kendte

Nyt job til

Johnny Madsen

 Helmi Mossa Hameed er mørk i huden. Billedet ligerne et forbryder foto. Man ser ham forfra. Han hverken smiler eller ser sur ud. Han kigger direkte i kameraet.
Krimi

Eftersøgt flugtbilist

Har du set ham?

Nærbillede af Rasmus Paludan han kigger direkte ind i kameraet med et snedigt udtryk, Han er iført en ternet hat.
Nyheder

Paludan anholdt

i Tyskland

billeder fra stedet, hvor en femårig pige mistede livet. Man ser en politimand i grøn vest spærre af omkring den sorte bil og fortovet.
Krimi

Femårig pige dræbt

af flugtbilist 

Smykkedesigner Mai Manniche på den røde løber i forbindelse med en biograf premiere. Hun er iført en hvid blondetop og har sit lyse hår sat op i en hestehale.
Kendte

Ingen adgang i min

butik MED mundbind 

Præsident Macron holder tale til folket ved et skrivebord med det franske flag i baggrunden
Nyheder

Frankrig LUKKER ned igen

En bilkø hvor bilerne holder stille og passagerene testes for corona. Der er fire sygeplejerske der tester ad gangen.
Corona

Global corona-rekord:

516.898 smittede

på ét døgn

En knust rude set helt tæt på. Man kan se, at noget har ramt ruden midt i og den er splintret derfra.
Krimi

Hel by hærget:

Stenkaster amok

En dryppende vandhane. Den er i skindende stål og vasken i hvid porcelæn.
Nyheder

Vi sparer på vandet

som aldrig før

En test med rødt låg er ved at blive skruet på af et par hænder iført lyseblå plastikhandsker.
Corona

1017 nye smittede 

på et døgn

Modelbillede af en lille pige der sidder med benene oppe under sig og armene om benene og gemmer sit ansigt i knæene.
Krimi

Forvaring for overgreb

10-årig pige

Søren Brostrøm på pressemøde
Nyheder

Søren Brostrøm får nyt job

Næbillede af hane
Helt vildt

Kamphane dræber

politibetjent

Flammer i nærbillede
Krimi

Finder lig i brændende villa

Iben Hjejle med mørkt hår
Kendte

Iben Hjejle single igen

Pengesedler og mønter
Nyheder

Ingen ekstra feriepenge

Peter Schmeichel og strandvejsvilla set fra vandet
Kendte

Prisen er 28 mio. kr:

Schmeichel sælger

strandvejsvillaen

Blink på politibil
Krimi

Skud mod café 

Mand sidder i mørke foran computerskærm
Nyheder

Pas på: Du deler

personlige oplysninger

med hackere

Kvinden E. Jean Carroll med mundbind
Nyheder

Trump slipper ikke:

Hænger på sag

om voldtægt

mette reissmann og jan swyrts poserer til tv-prisen 2017
Kendte

Kendt fra Luksusfælden:

Vil være overborgmester

i København 

Simon Kollerup på pressemøde efter nye aftale
Corona

Aftale om nye

hjælpepakker

på plads

mand med mundbind går på perron
Corona

Frustreret personale:

Passagerer nægter

at bære mundbind

Skuespilleren Nicolaj Kopernikus poserer for kameraet sammen med Birgitte Næss-Schmidt og to af parrets børn
Kendte

Dansk stjerne
er blevet skilt

to personer går på gaden i malmø
Corona

Fraråder kollektiv

trafik og butiksbesøg

båd sejler forbi vindmøller
Krimi

Drama i København:

Tre reddet fra

synkende båd

tv-værten Lene Beier i korte bukser ude i naturen
Film og TV

Lene Beier afslører:

Mere kærlighed på

vej til landmændene 

kvinde med åben mund testes for corona
Corona

745 nye

coronasmittede 

chinchilla ligger og kigger
Krimi

Dyrehandler anklaget

for vanrøgt 

En ambulance holder ved en smadret varevogn
Krimi

Voldsom ulykke

mellem tankvogn

og varebil

En masse sedler og mønter
Nyheder

Så mange penge

har danskerne i banken

Tre personer i en elegant stue med rødde vægge
Kongelige

Historisk:

Her møder kongen

sin uægte datter

En forretning med tøj og accesories
Nyheder

Flertal i Folketinget:

Udbetal feriepenge

inden jul

En mand sover med et vækkeur i hånden
Sundhed

Sov bedre

med en tung dyne

Trump med højesteretssdommer Amy Barrett
Nyheder

Trump får 

kæmpe SEJR

En kat hænger i et vindue, mens flammerne ses bag den
Helt vildt

Vild video:

Kat springer ud af 

brændende lejlighed

En mand taler i telefon foran et stort 5G-skilt
Nyheder

Fup og fakta:

Sådan vil 5G påvirke

din netforbindelse

En mand ryger en cigaret
Nyheder

Danske tobakspriser er steget

mindst i Europa 

Mary og Frederik ankommer sidste år til deres egen prisoverrækkelse
Kongelige

Kronprinsparret:

Vilde med dans og socialhjælp

Månen halvt fuld
Nyheder

Nasas opdagelse:

Masser af vand på månen

Ellen Trane Nørby taler på Venstres landsmøde
Nyheder

Tidligere minister

vil være borgmester

Frank Jensen og Annette Heick
Nyheder

Annette Heick:

Frank Jensen slikkede

også mig i øret

Kvinde podes for Covid-19
Nyheder

Over 1000 nye smittede 

Dildoer i forskellige størrelser og farver
Helt vildt

Pinlig fejl:

Sendte sit sexlegetøj

til genbrug

Hegn foran Herstedvester Fængsel
Krimi

Efter Peter Madsens flugt:

Sikkerheden skærpes

de radikales morten østergaard med fem mikrofoner foran sig
Nyheder

Ny meningsmåling:

De Radikale får hug

af vælgerne

Præsident Erdogan taler i mikrofon
Nyheder

Opfordrer til boykot af franske varer

Jane Frimand Pedersen og Frank Jensen
Nyheder

Frank Jensens kone:

Han blev ofret

Flere måger på himlen.
Corona

Smitte på minkfarme:

Måger kan have skylden

pistol på bord med ammunition i baggrunden
Krimi

Politiet fandt 57 pistoler

og 24 kilo ammunition 

mand med hjelm og lægtehammer arbejder
Sundhed

Hårdt fysisk arbejde

øger risiko for demens

IC 3-tog på vej ind i tunellen under Storebælt med Storebæltsbroen i baggrunden
Corona

DSB vil undersøge

smitterisiko under

Storebælt

ambulancer og lægebiler holder på vejen ved trafikulykke
Krimi

To personer døde

i voldsom ulykke

trump smiler og hilser med honnør
Nyheder

Australsk talguru:

Trump vinder igen

Danseren Karina Frimodt i rød kjole og skuespilleren Janus Bakrawi i ternet skjorte
Kendte

Vild med dans-stjerne

bryder forlovelsen