Det skal du spise inden julemiddagen
Selvom der er masser af kalorier i julemiddagen, skal du ikke springe morgenmad eller frokost over, lyder rådet. Colourbox
Få et bud på hvad du skal spise i løbet af juleaften, så du er klar til julemiddagen

Trine Fisker, Aller Media

Juleaften står for døren, og det samme gør den klassiske julemiddag, der traditionen tro består af mad, der er langt federe, end det de fleste spiser til hverdag. Og de brune kartofler, stegen, sovsen og ris a’ la manden betyder, at vi i løbet af det ene måltid får så mange kalorier indenbords, at det svarer til, hvad vi skal spise i løbet af hele dagen.

Sådan får du dine øjenvipper til at syne af mere. Se hvordan på femina.dk

Men det betyder ikke, at man skal springe morgenmaden og frokosten over, lyder rådet fra Slankedoktors chefdiætist, Lisa Bolting.

- Man skal faktisk ikke gøre andet, end man plejer. Det vil være helt vanvittigt at droppe både frokost og middagsmaden, for når man spiser mindre eller helt dropper at spise i løbet af dagen, så er det, at man bliver så sulten, at man ender med at overspise, når julemaden kommer på bordet, siger Lisa Bolting og fortsætter:

Truer facebook dit parforhold. Læs mere på femina.dk

- Faktisk skal man se på maden juleaften som en hvilken som helst andet dag, og derfor skal man også spise normalt i løbet af dagen, siger hun.

Havregryn, rugbrød og gulerødder

Og hvis man skal forberede sig selv og sin mave på menuen juleaften, så skal man holde sig til de sunde valg i løbet af den 24. december, lyder anbefalingen fra Lisa Bolting.

Hun anbefaler, at man spiser en portion havregryn eller en god hjemmebagt grovbolle med ost til morgenmad, nogle gulerødder i løbet af dagen og tre halve stykker rugbrød til frokost.

Skilsmisse: 10 gode råd til dig der har børn. Læs mere på femina.dk

- Morgenmaden kan også bestå af en portion yoghurt med fiberdrys. Fordelen ved både fiberdrys, havregryn og grovbollerne er, at de ligger lang tid i maven, og at de giver mulighed for nogle gode toiletbesøg. Og hvis man så også går sig en lang tur i løbet af dagen, så er man klar til om aftenen, siger hun.