Der er udlejningspotentiale gemt på loftet
Vi er begyndt at deles om tingene. Flere hjemmesider formidler udlejning mellem private. Alligevel bugner lofter og kældre af overflødige ting.

Selv om danskerne er begyndt at leje i stedet for at eje, er der stadig en masse ting, der ligger rundt omkring på lofter, i pulterkamre og i kældre. Faktisk er vi blevet en nation af "gemmere".

Det viser en undersøgelse, som Den Blå Avis har fået lavet af analyseinstituttet YouGov.

Og selv om vi har været omfavnet af finanskrisen siden 2008, er vi ikke blevet bedre til at anskaffe os færre ting. Faktisk gemmer vi endnu mere på de ting, vi har end tidligere.

På blot to år er antallet af overflødige ting pr. husstand vokset til 128. Det er en stigning på 186 procent, viser undersøgelsen.

- Vi har en masse ting, der betyder noget for os. Hvis vi gemmer børnetøj - den helt specielle sparkedragt eksempelvis, så er det fordi, der knytter sig en historie til den. Og på den måde kan man fastholde nogle gode mindre, siger Sophie Esmann Andersen, lektor på Aarhus Universitet og ekspert i forbrugeradfærd.

Det er især kvinderne, der gemmer på børnetøj, mens mændene gemmer den gamle bærbare computer og den udtjente mobiltelefon.

/ritzau/