Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have... Men ikke de fede boller.
De bolleglade kunder går udenom de store fastelavnsboller med flødeskum og vælger i stedet det mindre fede alternativ, den såkaldt gammeldags fastelavnsbolle, som er foret med creme og har glasur på toppen.
Newspaq har talt med to af Danmarks største bagerkæder, og det er konklusionen fra begge.
"Flere synes, at fastelavnsbollen med fløde er ved at være for dyr, og flere tænker mere over, hvad de spiser. Og så virker det nok lidt mere sundt at springe fløden over," siger Uffe Georgsen, formand for Bavinchi-bagerierne, til Newspaq, som forklaring på kundernes ændrede fastelavnsvaner.
Klaus Nielsen, som er formand for kæden Konditorbager, har samme indtryk.
"Krisen får mange til at tænke, at de hellere må nøjes med en almindelig fastelavnsbolle i stedet for en stor en med fløde," siger han til Newspaq.
Samtidig får den nye fedtskat bollerne til at stige. Både weinerbrød og fløde rammes af afgiften, så den fede bollevariant er steget betydeligt.
Det samlede salg af fastelavnsboller er dog ikke faldet, lyder det fra bagerierne.
"Lige så snart det er fastelavn, vil folk have fastelavnsboller. Men når den er ovre, gider folk dem ikke," siger Klaus Nielsen fra Konditorbager.