Danskerne: Fedme er din egen skyld

86 procent af danskerne mener, at overvægt er folks eget ansvar frem for familiens eller samfundets. Det viser en rundspørge.
Langt de fleste danskere mener, at fedme er folks egen skyld.
Langt de fleste danskere mener, at fedme er folks egen skyld. Foto: www.colourbox.dk

Det er dit eget ansvar, hvis du er overvægtig.

Det mener 86 procent af danskerne i en ny rundspørge, som Megafon har lavet for Politiken og TV2. Det skriver Politiken.

Fire procent mener, at venner og familie har ansvaret, mens andre fire procent mener, at det er samfundets skyld. De øvrige seks procent har ikke taget stilling.

"Fedme er et af de helt store tabuer, vi har tilbage. Det vækker en blanding af afsky og medlidenhed. Det er en af de ting, som for alvor kan forstyrre billedet af en person," siger livsstilsekspert Henrik Byager til Politiken.

Den nyliberale bølge, der er skyllet ind over Danmark, påvirker også folks syn på, hvad fedme er udtryk for, mener sociolog Nanna Mik-Meyer.

"De dominerende værdier i et nyliberalt samfund er, at man skal være i kontrol, vise ansvar og have styr på sit liv. Det kan du se helt ned i folkeskolen, hvor børnene skal evaluere sig selv, og på arbejdspladsen til medarbejderudviklingssamtaler, alt handler om selvledelse og selvstyring," siger sociolog Nanna Mik-Meyer, der er leder af Center for Health Management på CBS.

Rundspørgen viser, at også de overvægtige selv mener, at overvægten er deres eget ansvar.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.