Danske seere kigger sig til en OL-rekord
Efter kun 10 dages lege i London har de danske tv-seere allerede slået deres egen rekord i at se OL.

Den danske succes ved OL, hvor Danmark allerede har nået målet om otte medaljer og slået adskillige rekorder, ses også på DR's seertal.

Det skriver DR Presse.

- Det glæder mig, at seerne - og for den sags skyld også lytterne og netbrugerne - har taget så godt imod vores OL-dækning.

Samtidig får vi lejlighed til at vise så mange forskellige store og små sportsgrene, siger chef for DR Sporten, Tine Bendix.

Under seneste OL i Beijing i 2008 så vi i gennemsnit 13 timer og ni minutters OL. Fra London har vores tv indtil videre vist 14 timer og fem minutter.

Forklaringen kan dog også findes i tidsforskellen.

- Mange af begivenhederne kan således denne gang vises live om aftenen, hvor flest danskere ser fjernsyn, forklarer medieforsker Signe Ulstrup Villumsen fra DR Medieforskning.

- Noget andet, der har betydning er sportens generelle popularitet, om der er danskere med i konkurrencerne og om der er udsigt til medaljer, siger hun.

Med en uge tilbage af OL er der derfor også chance for, at vi tager rekorden fra Athen også, hvor hver dansker tilbragte 18 timer og 30 minutter ved OL-tv'et.

Også på radio og nettet er sporten populær. I sidste uge fik P3 den højeste lytterandel siden 2008, mens der er mellem fem og ti gange så mange seere online som normalt, når DR livestreamer håndbold og badminton.

/ritzau/