Dansk speedwaykører leverer fin indsats i tysk grandprix
Peter Kildemand nåede til semifinalen i det tyske grandprix. Her blev det dog til en sidsteplads. Foto: Matthew Childs/arkiv/Reuters
Peter Kildemand endte sidst i sin semifinale efter en fin præstation ved det tyske speedwaygrandprix.

Semifinalen blev endestationen for den danske speedwaykører Peter Kildemand i sæsonens niende grandprix i VM-serien i speedway.

I tyske Teterow blev danskeren sidst i sin semifinale efter en fin præstation, hvor han indsamlede 10 point i de indledende heats.

Peter Kildemand har erstattet en skadet Nicki Pedersen i VM-serien, og i lørdagens grandprix var han det eneste danske islæt.

Og det startede fint for 28-årige Peter Kildemand, der tog andenpladsen i sit første heat og dermed sikrede sig aftenens første to point.

Også i danskerens næste heat blev det til en flot andenplads.

Her var han ellers oppe mod de tre stærke kørere Tai Woffinden, Jason Doyle og Bartosz Zmarzlik. Sidstnævnte blev dog udelukket efter et styrt i heatets første sving, hvor Peter Kildemand også røg af sin speedwaycykel.

Herefter sikrede Kildemand sig de to point, da han sluttede bag Jason Doyle.

I tiende heat tog danskeren et enkelt point, og dermed havde han fem point efter tre ud af sine fem indledende heats på banen i Tyskland.

Kildemand fortsatte sin gode kørsel i 14. heat, hvor det blev til heatsejr, og semifinalen blev sikret med en andenplads i danskerens sidste heat.

Efter de 20 heats var Peter Kildemand sjettebedst med 10 point og en enkelt heatsejr, og det rakte til, at han kunne få lov til at vælge bane 4 i semifinalen.

Peter Kildemand fik dog en lidt langsom start på semifinalen, og da han forsøgte at overhale indenom, blev han afvist af de øvrige kørere.

Derfor blev det ikke til mere end en semifinaleplads for danskeren.

Slovenske Matej Zagar vandt det tyske grandprix foran slovakiske Martin Vaculik og australieren Jason Doyle.

31-årige Jason Doyle fører i den samlede VM-stilling med 114 point. Polakkerne Patryk Dudek og Maciej Janowski er nummer to og tre med henholdsvis 104 point og 101 point.

/ritzau/