Dansk cykelkomet bliver professionel på irsk hold

Aqua Blue Sport bekræfter, at holdet får Casper Pedersen på kontrakt i den kommende sæson.
Casper Pedersen vandt i august europamesterskabet for U23-ryttere. Næste år kører han professionelt for Aqua Blue Sport.
Casper Pedersen vandt i august europamesterskabet for U23-ryttere. Næste år kører han professionelt for Aqua Blue Sport. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix

U23-europamesteren Casper Pedersen kan fra den kommende sæson kalde sig professionel cykelrytter.

Det danske stortalent har underskrevet en to år lang aftale med det irske hold Aqua Blue Sport, der har status som pro-kontinentalhold og dermed kører med i cykelsportens 2. division.

Her bliver Casper Pedersen holdkammerat med landsmanden Lasse Norman Hansen og får endnu en dansker, Nicki Sørensen, som en af sine chefer.

- Jeg har drømt om at blive professionel cykelrytter i lang tid, og jeg føler, jeg har fundet det perfekte hold til at tage mit næste skridt, siger Casper Pedersen til holdets hjemmeside.

- Jeg har kigget efter et hold, hvor jeg kan lære af erfarne ryttere, men også få en chance her og der for at køre efter resultater, siger han.

Casper Pedersen kører i denne sæson på det danske kontinentalhold Giant-Castelli og brillerede tirsdag ved at vinde 1. etape af PostNord Danmark Rundt efter et solofremstød i slutfasen.

Hans nye hold ser frem til at få danskeren i staben.

- Han har i denne sæson vist, hvor utrolig talentfuld han er, og vi er spændte på at se, hvad han kan drive det til hos Aqua Blue Sport, siger holdets manager, Stephen Moore.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.