Dagtilbud mangler 17 ledere
Århus Kommune fandt ikke plads til 22 ledere af byens børnehaver, vuggestuer og SFO er, da chefstillingerne for de nye dagtilbud skulle besættes.

Kabalen gik ikke op, da Århus Kommune skulle besætte lederstillingerne for de 72 nye daginstitutioner, som er tilbage efter nytår. Af de nuværende ledere af vuggestuer, børnehaver og SFO er havde 78 søgt et af de nye chefjob, men kun 55 blev ansat. Dermed står 17 af de nye institutioner reelt uden en leder efter nytår.Det oplyser børn- og ungechef Ole Kiil Jacobsen. Han afviser samtidig, at de nuværende ledere, der ikke fik et job, blev valgt fra på grund af manglende kvalifikationer.

Ny frist i januar

»Det var simpelthen et spørgsmål om, at vi til nogle af stillingerne havde mange ansøgere, mens der til andre var meget få. Så logistisk gik det bare ikke op. Men vi har gjort meget ud af at forklare folk, hvorfor de ikke fik det job, de søgte. Og vi har opfordret samtlige 22 til at søge igen, når vi slår de ubesatte stillinger op,« siger Ole Kiil Jacobsen og fortæller, at det sker omkring årsskiftet.Ansøgningsfristen bliver 11. januar, og modsat første runde kan alle – også pædagoger, der ikke er ansat i Århus Kommune – søge stillingerne. Ole Kiil Jacobsen regner med, at de sidste ledere er ansat inden udgangen af januar. Indtil da overtager kommunens områdeledere budgetansvaret for de 17 nye daginstitutioner, mens lederne af de nuværende institutioner fortsat skal påtage sig det pædagogiske ansvar.»Det ser jeg ikke som noget problem. Det er jo ikke noget, børn eller forældre kommer til at mærke i hverdagen,« siger han.

Sparer millioner

Henning Truelsegaard, der er formand for Forbundet af Pædagoger og Klubfolk (BUPL) i Århus, er enig.»Det er jo ikke sådan, at folk må stå uden pasning. Institutionerne kan sagtens køre videre uden problemer. Men det er selvfølgelig ikke optimalt. Hele denne proces går jo temmelig stærkt, og jeg mener, at kommunen burde have forudset, at det ville ende sådan her,« siger han.Det er en del af det kommunale budgetforlig for 2007, at byens nuværende 300 vuggestuer, børnehaver og SFO er skal samles under 73 dagtilbud. Den nye struktur skal sikre Århus Kommune en besparelse på 116 millioner kroner om året.