Dagpengemodtager til Simon Emil: Hvem hygger sig på dagpenge?
Camilla Egeborg Møller har under overskriften 'Hvem hygger sig på dagpenge, Simon Emil Ammitzbøll-Bille?' sat ord på en tilværelse på dagpenge . Foto: Privat / Henning Bagger / Ritzau Scanpix
LA-ministerens røffel til ledige har fået Camilla Egeborg Møller til tasterne. Hendes forløb på dagpenge har været præget af angst og følelsen af at være et udskud - og ikke den hyggekultur, som Simon Emil Ammitzbøll-Bille mener gør sig gældende blandt nyuddannede på dagpenge.

Det gik langt fra ubemærket hen, da økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i sidste uge rettede et kritisk blik mod nyuddannede på dagpenge.

Liberal Alliances minister kaldte det for dybt problematisk, at hver fjerde dansker i dagpengesystemet i dag er nyuddannet, og samtidig talte han om en slags hyggekultur på dagpenge.

- Der kan være en kultur om, at når man er færdig med sin uddannelse, kan man gå og hygge sig lidt på dagpenge, indtil man har lyst til at få et job, lød det fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Berlingske.

LÆS OGSÅ: LA-minister giver røffel til særlige ledige: Der er en kultur, hvor man går og hygger sig på dagpenge

Ministerens bemærkning har nu fået Camilla Egeborg Møller, der er dagpengemodtager med en uddannelse i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til tasterne.

Under overskriften 'Hvem hygger sig på dagpenge, Simon Emil Ammitzbøll-Bille?' har hun skrevet et debatindlæg i søndagens udgave af Berlingske.

- Jeg er udmærket klar over, at det er mit eget ansvar at få et job. Og jeg er taknemmelig for et system, hvor jeg har mulighed for at få dagpenge. Men at nyde min ledighed – det har jeg godt nok aldrig gjort, skriver hun.

 

Og jeg er taknemmelig for et system, hvor jeg har mulighed for at få dagpenge. Men at nyde min ledighed – det har jeg godt nok aldrig gjort, skriver Camilla Egeborg Møller i sit debatindlæg. Foto: Privat

Det er langt fra masser af hygge, der præger Camilla Egeborg Møllers tilværelse som en del af dagpengesystemet. I indlægget beskriver hun følelsen af at være mindreværdig og et udskud, der ikke er i stand til at få et job.

LÆS OGSÅ: Chefredaktør: Sæt dagpengene op!

Camilla Egeborg Møller forklarer, at hun blev ramt af angstanfald, mistede appetitten og begyndte at lide af søvnløshed, da hun efter at have taget sin uddannelse, havde været arbejdsløs i et par måneder.

- Pludselig fandt jeg mig selv i en dyb depression. Arbejdsløsheden var uden tvivl det, der udløste den. Jeg har altid set mig selv som stærk, ambitiøs, pligtopfyldende og en fighter.

Camilla Egeborg Møller kalder tilværelsen som jobsøgende "det ultimativt hårdeste job", og forklarer i sit indlæg, at hun langt fra er snobbet i jagten på et arbejde, da ansøgningerne er blevet sendt til vidt forskellige job i byer på både Sjælland og Fyn.

Læs hele indlægget her.