Corts mislykkede VM-angreb deler vandene i dansk lejr

Magnus Cort gik efter guldet, men endte med ingenting, efter flot dansk VM-løb i Bergen.
Magnus Cort forsøgte et overraskende angreb i finalen ved VM i linjeløb, men det mislykkedes.
Magnus Cort forsøgte et overraskende angreb i finalen ved VM i linjeløb, men det mislykkedes. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix

Mens de norske tv-billeder udeblev i den spændende finale ved herrernes VM-linjeløb i Bergen, forsøgte danske Magnus Cort at overliste favoritterne med et angreb på de sidste kilometer.

Godt 500 meter fra mål blev danskeren dog hentet, og Peter Sagan spurtede sig til sin tredje VM-titel på stribe.

Men Cort er selv en hurtig mand i en spurt, og planen var egentlig, at hvis han sad med i finalen, skulle han give det et skud i spurten.

Hans taktik med at forsøge angrebet vakte derfor undren - også blandt holdkammeraterne.

- Jeg tror, at Magnus stressede lidt for meget. Han skulle være blevet i gruppen, men vi laver alle sammen fejl. Det kunne have været hvem som helst, siger Søren Kragh Andersen til BT.

I stedet måtte Søren Kragh Andersen selv prøve at køre spurten, hvor han blev nummer 12 som bedste dansker.

Cort selv siger, at hans angreb kom, fordi han følte, at løbet var kaotisk og ukontrolleret. Og så gik han efter toppen af podiet.

- Selvfølgelig kunne jeg godt have siddet og ventet bagi, men det kommer også lidt an på, hvad man går efter. Jeg gik efter at vinde. Det fortryder jeg ikke, lyder det fra Magnus Cort til BT.

Og den indstilling falder i god jord hos landstræner Anders Lund.

- Han tog chancen, han prøvede at blive verdensmester, og det har jeg stor respekt for, lyder det fra landstræneren til TV2 Sport.

Danmark kørte helt frem til finalen et glimrende løb og havde begge kaptajner, Michael Valgren og Magnus Cort, samt Søren Kragh Andersen med blandt de 29 ryttere, som sad til sidst i finalen.

Michael Mørkøv og Christopher Juul-Jensen sad også længe med i frontgruppen, mens danmarksmester Mads Pedersen måtte udgå tidligere efter et styrt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.