Cornelius gør indhop i Atalantas nedsabling af Everton
Atalanta slog Everton 3-0 i et opgør, hvor Andreas Cornelius fik de sidste 15 minutter som indskifter. Foto: Alberto Lingria/Reuters
Andreas Cornelius fik det sidste kvarter som indskifter, da Atalanta slog Everton med 3-0 i Europa League.

Den italienske fodboldklub Atalanta åbnede torsdag gruppespillet i Europa League på fornem vis.

Med Andreas Cornelius på banen i det sidste kvarter slog Atalanta på hjemmebane engelske Everton med 3-0.

Den danske angriber kom aldrig til at spille nogen større rolle i opgøret, der for længst var afgjort, da han byttede med sin direkte angrebskonkurrent Andrea Petagne.

Petagne scorede heller ikke, men han leverede oplægget til den ene scoring, da Atlanta nærmest gik målamok i de sidste 20 minutter af første halvleg med tre scoringer.

Først opsnappede Andrea Masiello en nedfaldsbold i forbindelse med et hjørnespark og prikkede Atalanta i front med 1-0.

Føringsmålet blev fulgt op af et langskudsdrøn fra Alejandro Gomez til 2-0, inden Bryan Cristante lukrerede på Andrea Petagnes gode forarbejde ved kampens sidste mål.

Tre minutter før slutfløjt fik Cornelius chancen for at øge Atalanta-føringen, men danskeren flade afslutning var uden fart.

I den anden kamp i gruppe H slog franske Lyon på udebane cypriotiske Apollon med 1-0. Det var Apollon, der slog FC Midtjylland ud af kvalifikationen til gruppespillet.

Et andet italienske hold, AC Milan, åbnede gruppe D med en storsejr på 5-1 ude over Austria Wien. I gruppens anden kamp vandt AEK Athen 2-1 ude over Rijeka.

/ritzau/