Chelsea-dansker foran travl jul: Plejer at holde fri nu

Andreas Christensen skal for første gang prøve kræfter med det engelske juleprogram.
Andreas Christensen har etableret sig som fast mand i Chelseas forsvar.
Andreas Christensen har etableret sig som fast mand i Chelseas forsvar. Foto: Adrian Dennis/AFP

Med udekampen mod Everton lørdag eftermiddag tager Chelsea hul på det intense juleprogram, hvor klubben skal spille fire Premier League-kampe på 11 dage.

For Chelseas danske spiller, Andreas Christensen, bliver den engelske fodboldjul også en ny oplevelse.

I sine to år som lejespiller i tyske Mönchengladbach var han vant til en vinterpause, hvor han kunne hvile ben og hoved.

- Det bliver nyt for mig, og jeg tror, det bliver hårdt. Selv da jeg var på akademiet, havde vi fri omkring jul.

- I Tyskland får man to ugers fri, så jeg har været vant til at rejse hjem til familien, men i år må de alle komme til mig, siger Andreas Christensen til Chelseas hjemmeside.

Efter kampen mod Everton venter to kampfri dage, inden Chelsea tager imod Brighton 26. december. Fire dage senere kommer Stoke på besøg, inden den travle perioder slutter med derbyet mod Arsenal.

- Det kan blive mere mentalt end fysisk udfordrende, og det vil være vigtigt at komme hurtigt hjem og slappe af mellem kampene. Det er en af de ting, du bare skal igennem, siger danskeren om den forestående travlhed.

Den 21-årige midtstopper har været på banen for den engelske mesterklub i 20 kampe i denne sæson, hvis man medregner alle turneringer Champions League og Liga Cup.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.