Chef i kommune afsløret: Brugte arbejdsmail til at drive privat virksomhed
Tina Bue Frandsen brugte sin arbejdsmail i Odense Kommune til at drive sin private kursusvirksomhed. Foto: Google Street View
TV 2/Fyn afslører nu, at en tidligere leder i Odense Kommune ikke skelnede mellem arbejde og privat virksomhed. Det er meget problematisk, siger ekspert i ansættelsesret.

TV 2/Fyn fortsætter afsløringerne af nepotisme i flere fynske kommuner.

Tv-stationen kan nu påvise, at hovedpersonen i sagen, Tina Bue Frandsen, har blandet arbejde, privat virksomhed og familie sammen i de tre kommuner Nordfyns Kommune, Kerteminde Kommune og Odense Kommune.

I den seneste afsløring kommer det frem, at Tina Bue Frandsen som leder af Odense Kommunes kursuscenter Phønix har brugt sin arbejdsmail til at drive sin private kursusvirksomhed.

HR-chef i Odense Kommune, Mads Bjerrisgaard Bundersen, siger til TV 2/Fyn, at reglerne for god adfærd i det offentlige er noget enhver leder i Odense Kommune er bekendt med:

- De er ganske klare i forhold til, at der ikke må eksistere et interessesammenfald, og at man i øvrigt lægger sin fulde arbejdstid i Odense Kommune. Alle ledere - og særligt fra kontorchef og opad - er fuldstændig klar over de her regler, siger Mads Bjerrisgaard Bundersen, men vil ikke kommentere sagen om Tina Bue Frandsen.

Tina Bue Frandsen ønsker heller ikke, at kommentere de seneste afsløringer.

TV 2/Fyn har via aktindsigt tidligere påvist, at Tina Bue Frandsens søster som leder i Nordfyns Kommune og hendes svoger som leder i Kerteminde Kommune har hyret hende til at lave kurser for ansatte i kommunerne.

I Odense Kommune viser en aktindsigt, at Tina Bue Frandsen som leder af kursuscenter Phønix har udbudt flere kurser i ledelsesteori, som samtidig er blevet udbudt i hendes private virksomheder "Teori U Akademiet" og "Vejen til Livet".

Netop det forhold, at det er de samme kurser, der er blevet solgt, har betydet, at risikoen for at skabe tvivl om, hvem der var afsender på de pågældende e-mails, har været overhængende.

Og det er meget problematisk, siger adjunkt og ekspert i ansættelsesret ved Syddansk Universitet (SDU) til tv-stationen og uddyber:

- Hun varetager en funktion for Odense Kommune: At udbyde de her kurser. Samtidig udbyder hun de samme kurser og er, som det fremgår (af aktindsigten, red.), den eneste, der disponerer over, hvordan kurserne bliver udbudt, og hvordan hun udbyder dem til mulige kunder. Med andre ord er det hende alene, der står for at udfylde den her funktion.

Sagen har betydet, at Tina Bue Frandsens søster og søsterens nærmeste chef i Nordfyns Kommune sidst i april blev fritaget for tjeneste med øjeblikkelig virkning.

Kerteminde Kommune opdagede i foråret 2017, at svogeren via sin lederstilling købte kurser hos svigerinden. Kurserne blev stoppet, og svogeren forlod efterfølgende sin stilling.

Læs mere om sagen på TV 2/Fyns hjemmeside her

Fakta om Tina Bue Frandsen
  • Valgt ind som socialdemokratisk medlem af Odense Byråd i 1989.
  • Socialdemokratisk byrådsmedlem i 24 år.
  • Udfordrede i sommeren 2007 Anker Boye som spidskandidat for Socialdemokratiet i Odense.
  • Ansat som leder af kommunens kursuscenter Phønix i 2014.
  • Indgik en fratrædelsesaftale med Odense Kommune i december 2016.

Kilde: TV 2/Fyn