Boston Celtics fuldender stort comeback i NBA-topkamp
Boston Celtics-spillerne havde god grund til jubel efter at have indhentet Houston Rockets' store forspring. Foto: Greg M. Cooper/Scanpix
Houston Rockets førte stort, men Boston Celtics vendte slaget i slutningen af en dramatisk topkamp i NBA.

Basketballholdet Boston Celtics var kun i spidsen i tre sekunder i NBA-topkampen mod Houston Rockets natten til fredag, men det rakte til en 99-98-sejr efter en hæsblæsende afslutning.

Gæsterne fra Texas var langt foran i størstedelen af kampen, men Celtics sled sig tilbage og med tre sekunder tilbage på uret sendte Al Horford bolden i kurven til sit holds første føring overhovedet.

Rockets fik en sidste chance for at tage sejren, men en fejl af James Harden afgjorde endegyldigt den dramatiske topkamp.

Gæsterne var kommet til Boston med en bagage på tre nederlag på stribe, men startede forrygende og bragte sig hurtigt foran med 12-0.

Ved halvtid var Rockets-føringen udbygget til 62-38, og da var der ikke meget, der tydede på spænding i opgøret.

Men Celtics profiterede af en række boldtab fra Rockets-spillerne, og efter tredje quarter var gæsteføringen reduceret til 78-69.

I kampens sidste fjerdedel fortsatte hjemmeholdet med at æde af forspringet, men det kneb med at komme helt op før i de allersidste sekunder.

Jayson Tatum reducerede til 97-98 for Celtics syv sekunder før slut, og fire sekunder senere fuldendte Al Horford altså et bemærkelsesværdigt comeback.

Sejren er Boston Celtics' 29. i 39 kampe, hvilket rækker til en førsteplads i Eastern Conference.

Houston Rockets har 25 sejre i 33 kampe, men har nu tabt fire gange i træk. Holdet er dog fortsat på andenpladsen i Western Conference.

/ritzau/