BO satser stærkere på rige kinesere
Danske B&O vil rejse ny kapital på 177 millioner kroner i håb om at fremskynde virksomhedens vækst i Kina.

Den danske producent af luksus-radio og tv Bang & Olufsen sætter turbo på sin vækst i Kina.

Det sker gennem en kapitalrejsning på 177 millioner kroner. Kapitalrejsningen er alene rettet mod nye samarbejdspartnere.

B&O har indgået et strategisk samarbejde med Sparkle Roll, der forhandler luksusvarer, og A Capital, en vækstkapitalfond.

Sparkle Roll er et privat selskab med investeringer i alt fra luksusbiler, smykker, ure og vine. Ifølge B&O har Sparkle opbygget "en stærk kundebase af meget velhavende personer og et stærkt netværk med luksusindkøbscentre i store kinesiske byer".

- Det strategiske samarbejde vil være vigtigt for at fremskynde vores vækst i Kina.

- Vi er meget imponerede over Sparkle Rolls track-record og resultater i Kina, især over deres indsigt i og erfaring med det kinesiske luksusmarked, skriver B&O i en meddelelse til Fondsbørsen.

B&O venter sig meget af det nye samarbejde:

- Sparkle Rolls rådgivning om udviklingen af vores brand, detail-netværk og kendskabet til vores brand blandt velhavende personer vil få positiv betydning for Bang & Olufsens udvikling på et strategisk vigtigt marked, skriver adm. direktør for B&O Tue Mantoni.

Den anden samarbejdspartner A Capital har ifølge B&O bevist en unik evne til at skabe bro mellem Sparkle Roll og Bang & Olufsen og vil spille en vigtig rolle i det videre samarbejde.

Det strategiske samarbejde er betinget af, at kapitalforhøjelsen gennemføres. Den skal godkendes af de kinesiske myndigheder.

Kapitaludvidelsen er på 8,35 procent, hvoraf Sparkle Roll vil få 6,63 procent, og A Capital 1,72 procent før indregningen af de nye aktier.

I alt vil der blive udstedt lidt over tre millioner nye aktier uden fortegningsret for eksisterende aktionærer, der vil blive udvandet til 92,3 procent. Planen er godkendt af bestyrelsen, og allerede dags dato kan de to partnere tegne de nye aktier.

Aktien stiger 5,0 procent på nyheden til 63,50 kr. per aktie.

/ritzau/