Arsenal spænder ben for Manchester City i titelkamp
Arsenals Santi Cazorla jubler efter sin straffesparksscoring til 1-0. Foto: Jon Super/AP
Santi Cazorla scorede det første og lagde op til det andet mål, da Arsenal slog Manchester City på udebane.

Det forsvarende mesterhold Manchester City nåede lige at komme på pointhøjde med Chelsea i den formodede tvekamp om det engelske mesterskab, inden Chelsea igen har taget teten med et solidt forspring.

Søndag tabte Manchester City et vigtigt skridt i toppen, da det hjemme på Etihad Stadium blev 0-2 i topkampen mod Arsenal.

Nu fører Chelsea Premier League an med et forspring på fem point ned til Manchester City på andenpladsen, efter City har smidt fem point i de seneste to kampe.

Arsenal holder sig til i kampen om Champions League-pladserne, men det er status quo efter 22. spillerunde, da Southampton, Manchester United og Tottenham alle vandt lørdag.

Arsène Wengers tropper ligger nummer fem med tre og ét point op til henholdsvis Southampton og Manchester United.

Manchester City stillede op som favorit på hjemmebane, men indledte kampen uden den store gnist og energi. Arsenal virkede mere oplagt og havde i begyndelsen særligt succes med at udfordre hjemmeholdet gennem venstre side.

Det var også tilfældet, da London-holdet midt i første halvleg fremtvang et straffespark. Spanske Nacho Monreal havde tydelige intentioner om et bandespil, og da han rykkede i position efter en aflevering, blev han stoppet af Citys Vincent Kompany.

Fra 11-meter-pletten scorede Monreals landsmand Santi Cazorla sikkert til 1-0.

City fortsatte den uinspirerede stil resten af halvlegen, men kom til gengæld ud efter pausen og lagde et hårdt tryk på Arsenal.

I flere situationer var hjemmeholdet nærgående, men bedst som det trak op til udligning, øgede Arsenal til 2-0.

Arsenal havde nærmest ikke været i offensiven efter pausen, da Olivier Giroud midt i anden halvleg tog fordel af Citys svage opdækning og headede Santi Cazorlas frisparksaflevering i nettet.

Hjemmeholdet sad tungt på resten af kampen, og hjørnesparksstatistikken 16-3 sagde en hel del om dominansen. Men Arsenal forsvarede sig kløgtigt, holdt nullet og tog en flot skalp i ligaen.

/ritzau/