2.400 kroner om måneden.
Så billigt kan en pendler slippe i skat, hvis han arbejder i København og kører hjem til familien i Krakow i Polen tre gange om måneden.
Det viser nye beregninger fra Avisen.dk.
"Hvis du laver tre weekendture på en måned, så bliver du så godt som skattefri. Er der flere i bilen, så slipper de allesammen billigt i skat. Det er sgu ikke helt rimeligt," siger Gunde Odgaard, der er sekretariatsleder i Bygge- Anlægs- og Trækartellet (BAT-Kartellet).
Fagforeningsmanden, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten mener, at konsekvensen af de høje danske skattefradrag er social dumping.
Og det er ikke bare arbejdere med østeuropæisk bopæl, der kan trække tusindvis af kroner fra i skat.
En pendler med job i København og familie i Sundsvall i Sverige får en skatteregning på 4.200 kroner om måneden, hvis hun kører hjem tre gange.
Se begge regnestykker her
Beregningerne, der er lavet i samarbejde med to danske skatteeksperter, er baseret på, at pendlerne får et kørselsfradrag og et fradrag for dobbelt husførelse.
Trykker lønnen i bund
"Jeg forstår godt, at de gerne vil hjem til familien i Krakow eller Sundsvall, men deres arbejde bidrager ikke til vores fællesskab. Vi vil gerne have en høj beskæftigelse her i landet, fordi det giver mange gode skatteydere. Der er ingen gode skatteydere i det her," siger Gunde Odgaard.
Ifølge ham er fradragene med til at dumpe den danske løn.
"Når udenlandske arbejdere forhandler løn, forhandler de om, hvad de får i hånden. På den måde bliver fradragene en del af lønpakken. Det har en løntrykkende effekt," siger sekretariatetslederen.
Den polske pendler fra før får 15.700 kroner i hånden om måneden. Hans løn er 18.100 kroner, hvilket ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE Rådet) er medianlønnen for polsk arbejdskraft, der har arbejdet her i under et år.
Den svenske pendler får 17.200 kroner udbetalt om måneden. Hendes løn er 21.400 kroner, hvilket ifølge AE Rådet er medianlønnen for svensk arbejdskraft, der har arbejdet her i under et år.
Skattefradragene har alle pendlere ret til, uanset om de er polske, svenske eller danske, hvis bare de betaler skat i Danmark.
80.000 udenlandske pendlere
Ifølge de seneste tal fra Jobindsats.dk er der knap 80.000 udenlandske statsborgere med lønindkomst i Danmark, der pendler ind og ud af landet.
17.399 er fra Sverige. 17.244 har Polen som hjemland.
Det kørselsfradrag, som de og deres danske kolleger kan få, er der ingen øvre grænse for - hverken i kilometer eller kroner og øre.
Fradraget for dobbelt husførelse kan du få i to år. Beløbet er maksimum 400 kroner om ugen. En af betingelserne for at få fradraget er, at du skal være gift, samlevende eller enlig forsørger.
Men så har du også udgifter til diesel og dobbelt husleje.
"Selvom et kørselsfradrag og fradrag for dobbelt husførelse medfører, at du får et samlet skattefradrag, der gør, at du betaler relativt lidt i skat, vil du jo også have forøgede udgifter til transport og bolig, som skal betales," siger Jane Bolander, der er professor i skatteret på Copenhagen Business School.
"En voldsom portion penge"
Onsdag i sidste uge lovede skatteminister Morten Østergaard (R) at se på kørselsfradraget efter et krav fra et flertal i Folketinget.
Selvom Gunde Odgaard fra BAT-Kartellet er kritisk over for det grænseløse fradrag, håber han, at ministeren vil tænke sig godt om, før han ændrer ordningen.
"Fordelen ved kørselsfradraget er, at folk vil sidde mange kilometer bag rattet for at komme til og fra arbejde. Det vil de ikke gøre i samme omfang, hvis de ikke har et fradrag. På den anden side er det en ret voldsom portion penge, som vi giver i fradrag til folk langvejs fra," siger han.
K: Det er forrykt
I øjeblikket forhandler regeringen med Folketingets partier om andre EU-borgeres ret til dansk børnecheck. Ifølge de konservatives skatteordfører har en øvre grænse for kørselsfradraget også været på bordet under forhandlingerne.
De nye tal fra Avisen.dk forstærker ordførerens kritik af, at kørselsfradraget er grænseløst.
"Det er forrykt. Det gør, at vi bliver til grin for vores egne penge. Det betyder jo, at en dansk lønmodtager, der betaler en høj skat, kan have en kollega, der betaler næsten ingenting i skat, og det er ikke rimeligt," siger Brian Mikkelsen.
Både Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten er enige med BAT-Kartellet i, at konsekvensen af det manglende loft er løntrykkeri.
"Det bliver urimeligt, når man lokker folk til at arbejde i Danmark til en meget lav løn, fordi man siger, at de til gengæld får meget høje fradrag. Den form for social dumping skal staten ikke finansiere," siger Frank Aaen, der er skatteordfører for Enhedslisten.
"Det er jo social dumping i forhold de danske lønmodtagere ude på for eksempel byggepladserne. Det er urimelig konkurrence, når andre kan leve med lave lønninger, fordi de har høje fradrag. Derfor er det afgørende, at der kommer en maksimal grænse for, hvad der kan trækkes fra i skat," siger Brian Mikkelsen fra de konservative.