Enhedslisten har kaldt det danske kørselsfradrag et tag-selv-bord, fordi det ingen øvre grænse har - hverken i kilometer eller i kroner og øre.
Og nu lægger partiet yderligere pres på skatteminister Morten Østergaard (R) for at få ændret ordningen.
"Det skal ikke være sådan, at skattefradraget er den vigtigste del af lønnen. Derfor skal vi have set på en grænse, der vel at mærke skal gælde alle nationaliteter - ikke kun dem syd for grænsen," siger Frank Aaen, der er skatteordfører for Enhedslisten.
Udmeldingen kommer, efter at beregninger fra Avisen.dk har vist, at en arbejder, der pendler mellem hjemmet i polske Krakow og jobbet i København kan få størstedelen af sin løn i hånden, fordi han kun behøver at betale 2.400 ud af 18.100 kroner i skat.
Beregningerne, der er baseret på, at arbejderen får fradrag for kørsel og dobbelt husførelse, er lavet i samarbejde med to danske skatteeksperter.
"En underskudsforretning"
Og Enhedslisten er ikke alene om at kræve, at skatteministeren sætter en øvre grænse for kørselsfradraget.
Et flertal i Folketinget er klar til at se på fradraget, efter at beregningerne har vist, at både pendlere fra Polen og Sverige kan slippe billigt i skat.
"Det er ikke et særligt stort bidrag til fælleskassen. Hvis pendleren så samtidig hæver en børnecheck, så bliver det jo nærmest en underskudsforretning," siger Dennis Flydtkjær, der er skatteordfører for Dansk Folkeparti.
Partiet forudser, at de høje danske skattefradrag vil føre til social dumping.
"Arbejdere udefra kan underbyde sig, fordi de har ret til så høje fradrag. Det udkonkurrerer danske lønmodtagere, og så bliver de altså arbejdsløse," siger Dennis Flydtkjær.
Det Konservative Folkeparti advarer også mod, at fradraget dumper lønnen på de danske arbejdspladser.
Venstre har så sent som fredag morgen meldt ud, at et loft kan være en løsning, og at partiet ikke vil lægge armene over kors i en forhandling om en øvre grænse for kørselsfradraget.
S og SF er også klar
Både Socialdemokratiet og det tidligere regeringsparti SF lytter til kritikken af det grænseløse fradrag. Begge partier mener, at det er vigtigt at få drøftet fradraget.
"Det virker mærkeligt, at en pendler udefra kan få så store fradrag. Hvis det medvirker til social dumping, så vil vi se på det," siger SF's tidligere skatteminister Holger K. Nielsen.
"Det er en vigtig diskussion," siger Socialdemokratiets Ane Halsboe-Jørgensen, der er ordfører i sager om social dumping, til TV2 NEWS.
Skatteminister Morten Østergaard (R) har tidligere sagt, at han er åben for en drøftelse.
"Hvis nogen ønsker, at vi skal se nærmere på brugen af ordningen, så gør vi naturligvis gerne det," har ministeren skrevet i et skriftligt svar til Avisen.dk.